Skalldyr Sandwich med chipotle Mayo, syltet rødløk og coleslaw

1IMG_7264
En smule inspirert av Junk ❤ Food om dagen måtte jeg bare lage denne Club Sandwichen med deilige skalldyr av reker og sjøkreps gratinert med ost og sweet chili saus, hjemmelaget tasty chipotle majones, frisk coleslaw  og syltet rødløk servert mellom smørstekte toast!

Chipotle smaker litt røkt chili og er skikkelig godt som krydder til all slags Junk ❤ Food, uten å være for sterk. Både Mayo og syltet rødløk er lett og raskt å lage og kan fint lages på forhånd eller dagen før.

Junk ❤ Food høres kanskje litt usunt ut, men denne skalldyrsvarianten er slettes ikke av den friterte, smør dryppende, kaloririke eller prosesserte typen. Siden vi lager alt fra bunnen av og bruker gode råvarer står Junk ❤ Food kun for deilig, fristende og smakfull kosemat. Håper du lar deg friste:

IMG_7268
Per Toast:

100 pillede ferske reker og sjøkreps
2 ss sweet chili
3 skiver toast
Smør

IMG_7274
Coleslaw:
200 g råkost
1 dl rømme
1-2 ss søt honning
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper

Bland alt sammen og rør godt rundt.

IMG_7223[1]
Chipotle Mayo:
2 eggeplommer
1 ts søt honning
1 ss sitronsaft
3 dråper Worcestershire
1 finhakket hvitløksfedd
1-2 ts chipotle pepper
Salt og pepper
1 dl solsikkeolje
1 liten gul løk finhakket og blansjert 2 minutter i 1 ss smør

Husk å ta ut alle ingrediensene i god tid slik at alt er romtemperert!
Begynn å finhakke løken og blansjer (bli gul og gjennomvarm) den lett i en stekepanne med litt smør. Ha den over i en høy beholder sammen med eggeplommer og alle ingrediensene foruten om oljen. Rør det godt sammen med en mixer/blender.
Tilsett oljen gradvis i en tynn stråle mens du mixeren majonesen sammen.

IMG_7225[1]
Syltet Rødløk:

1 stor rødløk skjært i tynne ringer
1.5 dl vann
0.5 dl eddik
0.5 dl sukrin eller sukker
1 ss maldonsalt
1 ts hele svarte pepper/rosepepper
1 klype chiliflak

Kok opp eddik, sukrin og salt. La avkjøles. Skjær rødløken i tynne skiver o legg på et glass. Ha noen hele svarte pepper og chiliflak innimellom og hell over laken. Løken smaker best når den har fått rukket i laken en stund så lag den gjerne dagen før. For ekstra smak kan du ha oppi en stjerneanis og noen nellikspiker.

Start med å lage syltet rødløk og chipotle Mayo.
Sett ovnen på 225 grader og grillelement.
Smør et tynt lag smør på begge sider av toasten og stek den gyllen i en stekepanne.
Skrell alle skalldyrene. du kan godt bruke krabbe og hummer også.
Ha de i en bolle og rør inn ca 1 spiseskje sweet chili saus til 100 gram skalldyr (1 porsjon). Skalldyrene skal ikke drukne i sausen, men kun smaksettes.

IMG_7282
På toast nr 1 legger du et godt lag med coleslaw og halvparten av skalldyrene.
På toast nr 2 smører du et godt lag med chipotle Mayo og legger på resten av skalldyrene. Ha på et godt lag med revet ost. Gjerne mozzarella eller som her en blanding av cheddar og mozzarella. Grill toast nr 2 raskt i ovnen, akkurat lenge nok til at osten smelter og blir sprø. Ta toasten ut av ovnen og legg oppå coleslaw og skalldyr toasten. Topp med en god porsjon syltet rødløk. Toast nr 3 er lokket og trenger kun å smøres med et godt lag chipotle mayo og legges med majonesen ned.

IMG_7260[1]
Del Sandwichen diagonalt og stikk grillspyd i hver trekant. Server gjerne med salat og ekstra chipotle Mayo.

IMG_7261
Ikke la deg stoppe av at det ser ut som mye arbeid! Dropp den syltede løken og bruk vanlig majones eller rømme. Gjør den enda enklere med å fjerne den øverste toasten og server som en enklere sandwich.
Håper det vil smake 😀

5 kommentarer om “Skalldyr Sandwich med chipotle Mayo, syltet rødløk og coleslaw

  1. Ser og er 100 % sikker på at det er best in test… bare synd,,,, at junk food… er for ofte fast food 😦 men dette skal prøves i morgen 🙂 helt klart 🙂

    1. Så kult at du vil prøve det, Tone 😃 Jeg har falt helt for chipotle majones. Tenker denne sandwichen smaker vel så bra med vanlig salat også, isteden for coleslaw 😉

  2. Tilbaketråkk: Coleslaw | Snikgjest
  3. Tilbaketråkk: Fjellsalat | Snikgjest

Legg igjen en kommentar