Marsipankuler mot søvnløshet

IMG_0482 (2)

På 1600 tallet ble marsipan fremstilt av apotekere som botemiddel mot søvnløshet og det ble sett på som en luksusvare de velstående serverte for å oppnå status.
Siden oppskriften på marsipan ikke lenger er beskyttet og råvarer som mandler er lett tilgjengelig i butikken til 37.90 kr kiloen (Rema1000) anses det vel ikke som luksus lenger.
Man skal likevel ikke se bort i fra at man kan oppnå en viss status av sine gjester for å servere hjemmelaget marsipan 😉 Kanskje klarer du ikke å trille perfekte kuler, men det er jo halve sjarmen.
Sliter du med å sove kan du jo stå opp og ta deg en marsipankule ♥

Oppskrift:

500 g malte mandler (grovmalte mandler gir også god marsipan)
250 g sukrinmelis
2 eggehviter
noen sitrondråper
5 dråper vaniljestevia
70% sjokolade til trekk

Mal mandlene og bland inn alt det andre. Trikk kuler eller lag figurer etter eget ønske.
Smelt sjokoladen i ovnen på 50 grader. Størkner/tykner sjokoladen underveis kan du bare sette den litt i ovnen igjen. Dypp marsipanen i sjokoladen og legg til kjøling på plastfolie i kjøleskapet. Etter 20 minutter er det bare å nyyyyyte ♥

Hva sa jeg?? Enkelt, ikke sant!

 

 

 

Jeg har plassert min blogg i <a href=»http://bloggurat.net/kart/registrere/9343/rygge»>Rygge</a> på <a href=»http://bloggurat.net/kart/»>norske bloggkart</a>!

<a href=»http://bloggurat.net/oversikt/»><img src=»http://x.bloggurat.net/stats/?id=blyg11p» alt=»Populære norske blogger» border=»0″ /></a>

4 kommentarer om “Marsipankuler mot søvnløshet

  1. Fantastic website. Lots of helpful info here.
    I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious.
    And naturally, thanks in your effort!

Legg igjen en kommentar