Forslag til indisk handleliste ♥

bilde (100)
Indisk mat er ikke bare karri.. Det kjente begrepet CURRY betyr faktisk saus og ikke karri.  Mange tror de vet hva typisk indisk mat er, men jeg tror de fleste vil bli overrasket over at det hverken MÅ være så innmari sterkt eller at det slettes ikke er vanskelig å lage.  Snikgjest velger derfor å snikgjeste det indiske kjøkken på en moderat måte slik at oppskriftene inneholder mye av de samme ingrediensene og med ganske lik fremgangsmåte, men jeg lover deg at de vil smake veldig forskjellig.

Snikgjest har derfor satt opp en liste over krydder og ingredienser det kan være kjekt å ha for å lage noen enkle indiske retter. Mange av disse ingrediensene har du sikkert allerede i skapet. De aller fleste krydderne kjøpes i poser og koster fra 6 til 10 kroner.

Krydder:
Muskat
Kardemomme
Kanel
Pepper
Salt
Chili
Paprikapulver
Nellikspirer
Gurkemeie
Garam masala
Spisskummin/kummenpulver
Korianderpulver
Ingefærpulver

♥ Ferske råvarer:
Koriander
Mynte
Hvitløk
Chili
Ingefær
Tomater
Paprika
Rød og gul løk
Lime
Kylling/lam

♥ Andre råvarer:
Basmatiris
Nanbrød
Mango Chutney eller annen saus
Kikertmel
Yoghurt naturell
Nøytral olje
Hakkede tomater på boks

bilde (92)
Håper du får lyst til å prøve noen av de indiske rettene som vil bli presentert på Snikgjest fremover. Inspirasjonen har jeg funnet i boken «Saritas India – Indisk mat for det norske kjøkken». Fokuset er fortsatt på at det skal være sunt, raskt og enkelt.
Du kan selv vurdere hvor mye krydder du vil bruke. Det er ikke noe poeng i at det skal være hottest mulig, men å få frem de deilige smakene i krydderne.

Matland i Moss har stort utvalg av krydder.

Reklame

En kommentar om “Forslag til indisk handleliste ♥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s