Fiskesuppe

bilde 2 (119)
Fiskesuppe smaker alltid godt. Enten det er på brygga i strålende solskinn eller på en gufsen gråværsdag. Fiske suppe er enkelt og raskt å lage, pluss at det er kjempe sunt!! Denne fiskesuppen fant jeg hos Godfisk, opplysningskontoret for fisk og sjømat, og er så tett oppi Son Brygge sin egen oppskrift jeg  kan anta at man kommer.
Denne fiskesuppa er bare utrolig smakfull med ulike typer fisk, reker og grønnsaker. Garantert en suppe som kommer til å falle i smak både hos liten og stor.

Slik lager du en smakfull og sunn fiskesuppe til 4 personer:

 

bilde 2 (120)

bilde 1 (4)Jeg byttet ut tomatene med gulrot, økte mengden til 1 både for hvitløk, chili og purre.

bilde 1 (121)
For å få ekstra god smak i suppa valgte jeg å kjøre flere typer fisk som laks, ørret, sei og torsk og øke mengden til 150 gram av hver.  Jeg hadde også 2 små sjøkreps til hver porsjon. Hver gang du har fiskemiddag skjærer du av 2-3 biter fisk og legger i fryseren til fiskesuppe. Ingen ting er som å ha flere fisketyper i suppa.
Går du inn HER kan du bruke Godfisk sin kalkulator til å beregne hvor mye av hver ingrediens du trenger for å endre antall personer.

bilde 2 (4)
Skjær gulrøttene i passe store biter og ha de i sammen med løk, chili og hvitløk. Purren har du ikke oppi før grønnsakene og fiskekraften har kokt i 5 minutter. Skal du ha middagsgjester kan du lage fiskesuppen på forhånd. Da er det supert å bruke frossen fisk. Slik unngår du at fisken går i oppløsning under oppvarmingen igjen.

bilde 1 (120)
Jeg byttet ut standard matfløte med Vitahjertego sin matfløte. Denne har både mindre fett og færre karbohydrater. Du kan selvfølgelig bruke melk også, men det smaker så mye bedre med en fløteskvett. De fleste fiskehandlere har også frossen fiskekraft du kan kjøpe.

bilde (150)
Jeg bare elsker fiskesuppen til Son Brygge og lette derfor etter en oppskrift som var tilnærmet lik. Dette er derfor tett oppi en like god oppskrift, men jeg anbefaler deg å ta turen til Son Brygge og prøve fiskesuppen vår. Den kan entes nytes på brygga i uteserveringen eller kjøpes med og varmes opp hjemme.
Råvarene til denne suppen er sponset av Son Brygge. Takk til Godfisk for flott oppskrift.

God middag 🙂

 

En kommentar om “Fiskesuppe

  1. Tilbaketråkk: Fiskesuppe | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s