Proteinrundstykker

IMG_8635
Disse supergode og sunne rundstykkene er utrolig enkle å lage, inneholder kun 4 ingredienser og er glutenfrie. Man mikser sammen egg, bakepulver og cottage cheese med en stavmikser og blander inn havregryn, pynter med gresskar/solsikkekjerner og steker de i 20 minutter.
En annen  strålende egenskap de har er at de ikke blir tørre etter steking.. de forsvinner nemlig like fort som de blir laget.  Les: Mamma, kan jeg få mer?

Slik lager du ca 12 proteinrike rundstykker:

 

FullSizeRender (1)Sett ovnen på 200 grader.
Ha 3-4 egg, en stor boks cottagecheese (420 g) og bakepulver i en bolle og kjør glatt med stavmikser. Bland inn 400 g (1 liter) lettkokte glutenfrie havregryn.

IMG_8629
Form til ca 12 passe store rundstykker i hånden og legg på bakepapir.

IMG_8628
Du kan godt pensle med litt melk, men det er ikke noe must. Strø litt gresskar/solsikkekjerner på toppen. Jeg brukte også litt valmuefrø.
Stek midt i ovnen på 200 grader varmluft i ca 16 minutter.

IMG_8603
Hvis du ønsker «finere» rundtsykker kjører du 7 dl havregryn til mel i mixeren først og blander dette sammen med 3 dl hele havregryn.
Denne deigen blir ikke slik at du kan forme de til rundstykker i hånden så bruk en skje for å legge klatter på stekbrettet.  Pynt med gresskar- og solsikkekjerner. Jeg hadde også litt valmuefrø på.  Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

De smakte veldig godt og metter lenge. Perfekt til aktive voksne og barn.

Oppskriften fant jeg på denne bloggen.

8 kommentarer om “Proteinrundstykker

  1. Tilbaketråkk: Ren matglede | Snikgjest
  2. Hei,
    Har nå laget disse proteinrundstykkene flere ganger, men de flyter ut og blir mer som proteinpannekaker….Gjør akkurat som beskrevet ovenfor, skjønner ikke hva jeg gjør galt. Har ikke stavmixer, men en annen god mixer som gjør at cottage-cheesen, eggene og bakepulveret blir like fint som eggedosis. Er det der feilen ligger? Massen blir jo veldig tynn og rennende. Så bruker jeg mager cottage-cheese….Ble anbefalt å bruke store havregryn istedenfor lettkokte pga blodsukkeret. Så blander jeg likegodt solsikkefrø og gresskarkjerner i «deigen»…..eller suppa…..

    1. Så kjedelig det var da, Eva 🙄 du skal blande inn havregrynene etter at du har kjørt egg og cottage cheese sammen med stavmikser. Mulig det er det du gjør altså, men skjønner ikke hva annet som kan være feil.. kanskje ha i litt mer hele havregryn og la blandingen stå litt så havregrynet for trukket til seg litt fuktighet. Jeg har laget disse mange ganger nå og de blir veldig bra. Bytter på litt ved å kjøre halvparten av gryna til mel og ha all gryna hele. Håper det løser seg 😃

      1. Hei og takk for svar 🙂 Tja, kan det være at jeg ikke bruker stavmixer da…? Jeg blander inn havregryn manuelt etterpå – som i oppskriften. Neste gang skal jeg prøve med varmluft – kanskje det utgjør en forskjell 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s