Hjortefilet med flatbrød og tyttebærrøre

IMG_0282
Nå er høsten her og råvarer som viltkjøtt og bær er lett tilgjengelig for oss alle. Enten via matauk eller fra butikken. Indrefilet av hjort er et nydelig og mørt kjøttstykke som er raskt å steke. Jeg ønsket et tilbehør som ikke overdøvet, men komplimenterte den nydelige milde viltsmaken. Det ble derfor en super enkel rett med flatbrød, sølvløk, purre, timian og en skikkelig smakfull tyttebærrøre. Du kan selvfølgelig ha poteter til, men prøv for all del tyttebærrøren. Her ble flatbrødet dyppet i røren lenge etter at kjøttet var fortært.

Slik lager du denne enkle, men smakfulle hjortemiddagen til 4 personer på 20 minutter!!

700 g indrefilet av hjort (eller annet vilt)
salt og pepper
smør til steking

1 beger Røros naturell yoghurt
3 ss Lisa tyttebær syltetøy

Sølvløk
1 purre
Timian
Lisbets Eventyrlige Flatbrød

Start med å salte og pepre hjortefileten godt.
Smelt smør i panna og brun kjøttet raskt på alle kanter. Så steker du fileten ca 3-4 minutter på begge sider. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile under aluminiumsfolie i ca 10 minutter.

IMG_0284
I mellomtiden lager du tyttebærrøre ved å blande Røros yoghurt naturell og Lisa tyttebær syltetøy. Det funker også fint med creme fraiche og annet syltetøy, men jeg kan ikke garantere det samme resulatet.. Jeg har sett oppskrifter på andre tyttebærrører hvor de bruker enten melis og sukker. Dette er helt unødvendig om du bruker Røros yoghurten som er så utrolig mild og fin i smaken. Lisa syltetøy har tyttebær fra de skandinaviske skoger og inneholder eplemos for å gi riktig konsistens og for å runde av smaken. Det smaker helt utrolig godt!

IMG_0129
Skjær hjortefileten i tynne skiver og legg på fat sammen med sølvløk, purre i skiver, kvaster av frisk timian og flatbrød. Lisbets flatbrød er store og fine ark som ikke knekker lett. De tålte tyttebærrøren godt og ble ikke bløte.

IMG_0130
Dette måltidet er også en strålende forrett eller som del av en større tapas.
Håper det vil smake ❤

Alle produktene får du kjøpt på Matland i Moss.

2 kommentarer om “Hjortefilet med flatbrød og tyttebærrøre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s