Kikertvaffel med posjert egg og spinat

Screenshot_2016-01-13-11-24-52-1

Denne retten bugner av sunne ingredienser! Kikertmel, gurkemeie, spinat, avokado, olivenolje, persille og hvitløk. Kikertvaffel er fri for gluten, egg og laktose og passer derfor de aller fleste. Dette var første gang jeg posjerte egg og det var ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg elsker den flytende plommen du får ved posjering. Synes du det høres sært ut koker du bare ett smilende egg eller steker et speilegg isteden. Jeg synes at spinat og egg passer utrolig godt sammen. Prøv selv 😉
Dette er perfekt frokost eller lunsj på late dager eller en herlig hverdagsmiddag.

Slik lager du deg denne retten:

Kikertvaffel:
1 dl kikertmel
1 ts gurkemeie (kan droppes)
1 ss hakket persille eller gressløk
1 dl vann

Ha alt i en shaker og rist den til en jevn røre eller visp sammen. Dette er nok til 1-2 vafler. Stekes på vanlig måte. Husk å smøre vaffeljernet.

1 neve spinat
1/2 avokado
1/4 gul løk
1 hvitløksfedd
Sitronsaft
Olivenolje til steking
Salt & pepper

Finhakk hvitløksfeddet og skjær løken og avokadoen i tynne båter. Vask og tørk spinaten i et dørslag. Varm olivenolje i en middels varm panne og ha i hvitløk og løk. Når løken er gjennomvarm tilsetter du avokado og spinat. Skvis over litt sitronsaft og kvern over salt og pepper. Når spinaten starter å falle sammen tar du den vekk fra platen.

 

Screenshot_2016-01-13-11-26-32-1

Posjert egg:
1.5 l vann
2 ss eddik
1 ferskt egg
1 liten bolle med iskaldt vann til avkjøling av posjert egg

Kok opp vannet med eddik. Skru ned plata slik at vannet ikke koker, men er varmt. Knekk egget over i en liten skål slik at du sakte og forsiktig kan ha egget over i det varme vannet uten at eggehviten sprer seg for mye. Bruk en skje for å samle eggehviten. Egget trenger alt fra 3 til 5 minutter for å at eggehviten skal bli «kokt». Bruk en fiskespade eller lignende til å løfte egget over i det iskalde vannet. (slik at vannet renner ut gjennom hullene). For flere tips hvordan man skal posjere egg kan du se HER.

 

Screenshot_2016-01-13-11-23-57-1

Legg opp på tallerken ved å ha kikertvaffelen i bunnen. Så spinaten og til sist legger du egget på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter. Dette er en vegetarrett som er strålende dersom du har innført meatfree monday.

Vel bekomme 😀

 

 

2 kommentarer om “Kikertvaffel med posjert egg og spinat

  1. Tilbaketråkk: Ren matglede | Snikgjest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s