Ertesuppe med skalldyr og dillkrem

Screenshot_2016-01-26-22-36-57-1På 15 minutter kan du lage denne sunne, spennende og smakfulle ertesuppen med skalldyr og frisk dillkrem. Ertesuppen har kun 3 ingredienser, men er god på smak. Skalldyrene er prikken over i’en og dillkremen binder det hele sammen. Dette er virkelig en strålende suppe til både hverdags og fest.

 

Slik lager du denne strålende suppen til 4 personer:

 

 

1 gul løk
2 poser frosne erter (á 350 g)
1.5 liter grønnsaksbuljong

Dillkrem:
Fløte
1 ss sitronsaft
1 neve frisk dill
1 ts salt

Reker
Sjøkreps/krepsehaler

Skjær løken i små biter. Ha litt olje i en stor kjele og tilsett løken. Når løken er gjennomvarm tilsetter du de frosne ertene og 1.5 liter grønnsaksbuljong  (2-3 buljongterninger). Kok opp og la småkoke under lokk i 5 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser.

Pisk fløte, sitronsaft og salt til krem. Finhakk en neve frisk dill og rør inn i kremen.

Skrell reker og sjøkreps.

Screenshot_2016-01-26-22-38-10-1Ha ertesuppen i en skål sammen med en god skje dillkrem. Topp med reker og sjøkreps. Server gjerne ekstra dill og sitronbåter til.

Screenshot_2016-01-26-23-31-22Snikgjest er så heldig å få plukke ferske råvarer hos Son Brygge hver tirsdag. Fersk fisk og nykokte reker får man nemlig ikke tak i på mandager. Fiskerne tar seg fri i helgene og starter opp fiske igjen på mandager, som blir levert på tirsdager. Denne uken falt valget på nykokte reker og sjøkreps som ble trillet inn i fiskebutikken hos Son Brygge og Øystein Bull. I tillegg får du masse kunnskap, service og mulighet til å bestille spesielle råvarer hos din lokale fiskebutikk på Brygga i Son.

2 kommentarer om “Ertesuppe med skalldyr og dillkrem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s