Fastfood – urtescampi med sitronpasta

Screenshot_2016-01-01-16-51-59-1Fastfood (hurtigmat) er kanskje ikke noe vi forbinder med sunn mat, men det kan det absolutt være! Denne retten er utrolig enkel, sunn og rask å lage. Du lager en urteolje ved å blande finhakket hvitløk, chili, persille, harissa og en god olje. Urteoljen bruker du til å marinere og steke scampien, samt at du rører litt inn i pastaen når den er kokt al dente. Riv litt parmesan over og du har en deilig pastarett med mye smak uten noe anstrengelse.
Jeg brukte en spennende håndlaget italiensk linguini pasta med smak av sitron, men du kan bruke hvilken som helst pasta. Jo lenger scampien får stå i marinade.. jo mer smak får den!

Slik lager du urtescampi med sitronpasta til 3 personer:

 

1 pk ferdig skrelt scampi
1 pk Linguine al Limone
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 never frisk persille
1 ts harissa ( eller annet «varmt» krydder som f.eks garam masala)
1 ts paprikapulver
Salt
Pepper
1.5 dl olje
Parmesan

 

Screenshot_2016-01-01-16-48-49-1Start med å finhakke chili, ingefær, hvitløk og persille. Bland dette sammen med olje, salt, pepper, harissa og paprikapulver. Bruk 3/4 del av urteoljen til å marinere scampi.
Resten av urteoljen sparer du til å røre inn i pastaen når den er ferdig kokt.

Screenshot_2016-01-01-16-49-50-1Pastaen kokes som henvist på pakken. Jeg brukte en håndlaget linguini pasta med frisk smak av sitron. Perfekt kombo til urtescampi. Hell av vannet og rør inn urteoljen.

Mens pastaen koker steker du scampi i  urteoljen i en stekepanne. Følg med og snu scampien når du ser at de begynner å bli stekt halvveis igjennom. Dette er fort gjort. Husk at de steker litt på ettervarme også. Scampi som er stekt for lenge blir fort tørre og seige.

Screenshot_2016-01-01-16-50-53-1Legg opp pasta på en tallerken og ha en stor øse med scampi over. Riv litt parmesan eller annen ost på, strø flaksalt, kverne litt pepper og avslutt med finhakket persille.

IMG_20160128_112119Jeg bruker min favoritt olivenolje, økologisk extra virgin fra Middelhavets Delikatesser. Den kan fint brukes til steking da den tåler 220 grader og i tillegg har den en rund og fruktig smak. Olivenoljen og pastaen får du kjøpt hos Middelhavets Delikatesser på Røed Gård Jeløy.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s