Gazpacho med reker

Screenshot_2016-03-01-16-36-55-1Gazpacho er en kald grønnsaksuppe fra Spania. Suppen inneholder masse smak fra chili, hvitløk, paprika, stangselleri, bokstomat, lime og gulrot. Alle ingrediensene kjøres rå i en foodmixer. Enkelt og greit! Rekene passer fint sammen med gazpacho og gjør retten til et mer fullverdig måltid. Gazpacho er fantastisk som forrett også. Sunt og godt!

 

Slik lager du gazpacho til 4 personer:

 

250 g pillede reker (ca 500 g med skall)

1 boks mutti tomater

1 paprika

1 løk

2 gulrøtter

2 stilker stangselleri

1 rød chili

2 hvitløksfedd

1 lime (saften)

0.5 dl olivenolje

1 ss balsamico eddik

Salt

Pepper

Toast

 

Screenshot_2016-03-01-16-35-48-1Jeg hadde gulrot og stangselleri fra jeg kokte kyllingkraft og hadde allerede planlagt å lage gazpacho, men det går fint å bruke rå også. Fjern frøene fra chilien og skrell gulrøttene. Ha alle ingrediensene i en foodmixer og kjør glatt. Smak til med salt og pepper. Gazpacho skal egentlig serveres med frisk basilikum som garnityr, men jeg hadde bare persille hjemme. Funket greit det også. Sett i kjøleskapet en halv time slik at smakene får satt seg. Hell gazpacho i glass og topp med ferske reker. Serveres med toast og en stilk stangselleri.

 

Screenshot_2016-03-01-16-34-00-1Jeg brukte Mutti cherrytomater. Mutti er de desidert beste bokstomatene på markedet synes jeg. Gode italienske tomater med mye smak.

Screenshot_2016-03-01-16-31-19-1Jeg lagde også en annen gazpacho  variant med torsk og reker. Jeg stekte torsken på den ene siden, snudde den, saltet og pepret, skviste over litt sitron og helte gazpacho rundt fisken. Torsken ble da kokt ferdig i sausen. Så strødde jeg over bladene fra stangsellerien og toppet med reker. Dette smakte helt himmelsk!

 

IMG_20160301_115639Rekene fikk jeg av Finn Erik Årvik som har fiskebåten «Årviken» liggende i Kanalen i Moss. Årvik selger ferske reker tirsdag, fredag og lørdag.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s