Quinoasalat

Screenshot_2016-02-26-17-31-30-1Quinoa er et sunt alternativ til ris, couscous, bulgur og pasta. Her får du en enkel, men veldig smakfull salat som du kan bruke som tilbehør til kjøtt, fisk og grillmat eller du kan nyte den alene. God mat trenger ikke å være komplisert eller inneholde mange ingredienser. Her bruker jeg smakfull grillet paprika fra glass, løk, purre og agurk med enkel smakstilsetning av frisk persille, salt, pepper og olje fra paprikaglasset til dressing.

Slik lager du kjapt og enkelt en sunn quinoasalat:

 

2 dl quinoa
4 dl vann
1 glass grillet paprika med olje
Rødløk
Vårløk
Agurk
Persille
Salt
Pepper

Skyll quinoa frøene i en sil under rennende vann. Kok opp quinoa og vann i en kjele. Reduser varmen slik at det småkoker og dekk til med lokk. Småkok i ca 15 minutter til alt vannet er absorbert.

Screenshot_2016-02-26-17-23-27-1Bruk grillet paprika på glass med vann eller olje. Når man griller paprika kommer alle de deilige smakene frem og det harde/sprø skinnet fjernes. Kjøper du et glass paprika på olje bruker du oljen som dressing i salaten. Er paprikaen lagt på vann bruker du en olje som er mild på smak som du har stående.
Skjær løk, vårløk, agurk og paprika i små biter.
Bland quinoa og grønnsaker i en stor bolle. Ha salt, pepper og finhakket persille over og vend inn oljen fra paprikaen. Jeg strødde «Black salt flakes» fra Mill&Mortar over. Saltet settes inn med naturlig kull som gir en lett røket smak og den fine svarte fargen. Du kan bruke andre grønnsaker, urter, fetaost og kylling i biter hvis du ønsker et større måltid.

Screenshot_2016-02-26-17-25-53-1Quinoa er næringsrike frø som har blitt dyrket i Andesfjellene av Inkaindianere i tusenvis av år. Frøene inneholder mye fiber, protein og essensielle aminosyrer. Quinoa er glutenfrie.
Olymp grillet paprika på glass har jeg fått av Mediterranean Food i Oslo og Emmy’s quinoa får du kjøpt i de flest velassorterte butikker.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s