Kjøttboller i marokkansk tangine med perle couscous og limesaus

Screenshot_2016-03-30-15-44-20-1Snikgjest skal være mat laget fra bunnen, men denne gang gjorde jeg et unntak da disse marokkanske produktene rett og slett fristet så mye at jeg bare måtte prøve de!
Etter å ha tittet kjapt på glassene skjønte jeg at de var uten særlig tilsetningsstoffer og smaksforsterkere. Dette er autentiske råvarer laget på lange marokkanske tradisjoner.
Tangine er en smakfull saus laget på aprikos, tomater, koriander, mynte og østlige krydder som spisskummen, hvitløk, cayenne, paprika og kanel. Den er ganske mild så jeg piffet den opp med litt harissa.  Enkle kjøttboller av storfe ble kokt i tangine og mutti tomater  sammen med paprika og rødløk. Tilbehøret er perle couscous og en enkel limedressing laget på tahini og vann.

Dette er en rask og enkel middag med masse smak som du lager slik:

 

Screenshot_2016-03-30-13-18-55-1

1 glass Al’Fez tangine
400 g kjøttdeig
1 boks Mutti tomater
1 grønn paprika
1 rødløk
2 ts harissa

1 pakke Al’Fez perle couscous

1 lime, saften
2 ss tahini
4 ss vann
2 ss finhakket persille
1 finhakket hvitløksfedd
Salt
Pepper

 

Screenshot_2016-03-30-15-41-55-1
Form kjøttdeigen enkelt til små kjøttboller og stek de kjapt på alle sider. De skal ikke være gjennomstekt da de skal kokes i tangine. Bland sammen tangine, en boks Mutti tomater og 2 ts harissa. Harissa er en middels sterk pasta laget på chili, tomat og hvitløk. Altså ikke så sterk som sambal oelek. Hell tangineblandingen over kjøttbollene. Skjær paprika og løk i passe tykke skiver og legg oppi.  La det hele småkoke i ca 10 minutter.

Kok perlecouscous etter anvisning på pakken. Det tar ca 11 minutter. Perle couscous er ikke glutenfri og kan byttes ut med ris.

Screenshot_2016-03-30-15-44-59-1Mens tangine og perlecouscous småkoker visper du raskt sammen limedressingen.
Ha saften av en lime og 2 spiseskjeer tahini i en liten skål. Tilsett vann under jevn visping. Du regulerer selv tykkelsen på dressingen med mengde vann. Smak til med finhakket frisk persille, hvitløk, salt og pepper. Synes du limedressingen blir for frisk/sur smaker du til med litt honning eller sukker. Denne tahinidressingen er kjempe sunn med få kcalorier, lite fett, null laktose, lite karbohydrater.. Tahini er 100 % sesamfrø.

Screenshot_2016-03-30-15-42-52-1Server gryten med perlecouscous, limedressing og brød. Topp gjerne med frisk koriander.

Takk til Oluf Lorentzen som lot meg få prøve disse produktene. De falt veldig i smak og ga meg skikkelig lyst til å lage marokkansk mat fra bunnen.
Produktene får du kjøpt på MENY.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s