Bibimbap

Screenshot_2016-04-12-20-16-44-1Bibimbap er en koreansk rett med ris, ulike oppskårede grønnsaker, egg og chilimarinert kjøtt. Bibimbap betyr ristet ris eller mikset måltid. Jeg marinerte og stekte strimlet svinekjøtt i en «black bean chili sauce» som smakte vanvittig bra. Mye smak uten å være sterk. Tilbehøret ble gulrot, spinat, sopp, agurk og stekt egg. Dette måltidet er veldig enkelt å lage og lett å variere med råvarer etter smak å behag.

 

Slik lager du enkelt bibimbap til 3 personer:

 

400 g svinefilet i strimler
2 ss «black bean chili sauce»
4 ss olje

3 egg
2 gulrøtter
1 agurk
8 aromasopp
1 liten pose Spinat
2 hvitløksfedd
Sesamfrø

Nigella seeds
Ris
Sriracha
Soyasaus

 

Screenshot_2016-04-12-20-14-57-1Start med å vende det strimlede svinekjøttet godt inn med  «black bean chili sauce» og olje. Du kan godt ha litt soyasaus i også. La gjerne kjøttet stå litt til marinering før det stekes raskt på begge sider.

Screenshot_2016-04-12-20-15-52-1
Grønnsakene kuttes i tynne og fine staver eller rives smått. Del soppen i 4 biter. Stek soppen i litt olje, 1 ss «black bean chili sauce» og soyasaus. Kvern over litt salt og pepper.
Screenshot_2016-04-12-20-15-25-1Spinat varmes lett i en stekepanne med litt olje, 2 finskårede hvitløksfedd og litt sesamfrø. Kverne over salt og pepper.

Speileggene stekes på middels varme slik at plommen holder seg flytende.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Screenshot_2016-04-12-20-21-29-1Legg opp bibimbap ved å ha ris i bunnen av en dyp skål. Legg grønnsakene og svinekjøttet gruppevis over. Avslutt med speilegget på topp og strø over litt svarte nigella seeds. Server sriracha og soyasaus til.

images

«Black bean chili sauce» er en stekeolje laget på svarte bønner, chili, hvitløk og andre urter. Ikke la deg skremme av litt spesiell lukt. Denne chilisausen gir en vanvittig bra smak til kjøtt av alle typer. Du kan bruke strimlet kylling eller oksekjøtt. Black bean eller svarte bønner som også brukes til misopasta anses å være de sunneste bønnene som finnes ved å ha en positiv effekt på fordøyelsessystemet. Det er også en naturlig smaksforsterker som blir mye brukt i det østlige kjøkken. Les på glasset for styrkegrad. Mitt glass var middels sterk så du kan godt servere litt sriracha til de som liker det sterkt.

 

Screenshot_2016-04-12-20-22-53-1Hvis dette hadde vært et autentisk koreansk måltid hadde jeg brukt gochujang isteden for» black bean chili sauce» , mem det var ikke å oppdrive.. Jeg kjøpte ingrediensene til dette måltidet hos Moss Frukt og Grønt i Varnaveien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer om “Bibimbap

  1. Hei! Blir så innmari inspirert av deg og det du lager!=D Dette så godt ut,så dette må jeg prøve 🙂 men hva er sriracha?

    1. Så hyggelig å høre Sandra 😃 takk for det! Sriracha er en sterk chilisaus. Pleier å stå en slik flaske på bordet i alle asiatiske restauranter. Du kan blande den i mayo så har du også chilisaus når du lager makiruller 😉😃

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s