Ringdue med byggrynsalat og mango chutney

Screenshot_2016-04-04-18-58-21-1Min interesse for mat og friluftsliv utvider seg stadig og i den sammenheng har jeg nå gjennomført Jegerprøvekurset. Så til høsten håper jeg det blir mye selvskutt vilt på menyen hos Snikgjest. Word travels fast.. og jeg får stadig nye bekjentskaper som deler min interesse og som ønsker å dele av sin lærdom. En erfaren jeger og matentusiast stilte derfor opp med 2 stk duer, hjemmelaget soppsoya og granskuddsirup for å lære meg hvordan duer skal flås. Snikgjest stod for tilbehøret og lytter gehør. Måltidet ble selvfølgelig tilberedt ute i det fri og smakte bare helt himmelsk. Ringdue er noe av det bedre jeg har smakt med en nydelig og mild viltsmak. Duen passet perfekt sammen med en spicy mango chutney og velkomponert byggrynsalat med honningristede nøtter. Har du ikke ringdue tilgjengelig kan du bruke kylling, kalkun, svin eller annet kjøtt.

Slik flår du ringdue og snekrer sammen dette fantastiske måltidet:

 

 

Screenshot_2016-04-04-18-35-55-1
Ringdue 1 per person

Olje til steking
Salt
Pepper
Granskuddsirup
Soppsoya

 

Screenshot_2016-04-04-18-44-32-1Byggrynsalat:

Kokt byggryn
Ruccola
10 skiver syltet rødbet
Appelsin
Frisk mynte
Frisk koriander

Kok byggrynene møre i ca 35 minutter. Hell av vannet i et dørslag og la de kjøles ned. Skrell appelsin og skjær i biter.
Legg 10 skiver rødbet til tørk på et papir før du skjærer de i biter.
Finhakk frisk koriander og mynte.
Legg byggryn i bunnen av en bolle og topp med ruccola. Ha i rødbetene og appelsinen. Strø over urtene og grovhakkede honningnøtter.

Screenshot_2016-04-04-18-42-13-1Honningristede nøtter:

2 never cashew nøtter
1 ss olje
1 ss honning
Salt
Pepper
Harissa (eller Cayenne eller chilipulver)

Bland olje, honning og cashew nøtter. Ha de over i en stekepanne og kvern over med salt, pepper og harissa. Rist de til de er gjennomvarme. Dette tar ca 6 minutter. Hell de over på et bakepapir og la de avkjøles. Grovhakk nøttene og strø over salaten.

Oppskrift på mango chutney finner du HER.

Screenshot_2016-04-04-18-38-09-1Ringduen tilberedes ved å klippe av hode, vinger og bein.
Legg duen på ryggen med halsen mot deg. Lag en lomme under skinnet med tomlene og trekk skinnet opp og vekk fra brystet. Løsne skinnet forsiktig slik at ikke kjøttet følger med. Frigjør skinnet og trekk helt ned og av lårene. Når skinnet er fjernet skjærer du av låret med en kniv. Skjær ut brystfileten ved å føre en skarp kniv helt inne ved brystbeinet og ned til brystplaten. Skjær rundt og under det lille brystbenet.
Hvis du ønsker du å bruke hele duen med innvoller, noe jeg anbefaler, brekker du brystet bakover (etter at du har fjernet brystfiletene og lårene) og tar ut hjertet og lever som kan stekes sammen med det andre kjøttet. Bruk skroget til å koke kraft til saus på.

Screenshot_2016-04-04-18-38-42-1Salte og pepre kjøttet og stek det raskt  i smør. Max 1 minutt på hver side! Hell over soppsoya og granskuddsirup umiddelbart etter steking og la kjøttet få hvile 1 minutt før servering. Har du ikke granskuddsirup kan du bruke asiatisk sesamolje å steke i.
Bruk stekesjyen som saus.

Screenshot_2016-04-04-18-57-46-1Server ringduen med bulgursalat og mango chutney.

Takk til erfaren jeger og matentusiast for duer, opplæring, hjemmelaget soppsoya (håper jeg får sniki meg til oppskriften til høsten), granskuddsirup og for sporty videosnutt som du kan se på Snikgjest Facebookside.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s