Brenneslesuppe

20160504_213021Noen kaller det ugress og andre kaller det superfood! Det er lite jeg digger mer enn å sanke, fiske, grave, røyke, dyrke og plukke min egen mat. Følelsen av å finne flotte råvarer som bare er der for deg å ha gratis matauk. Benytte seg av ressurser i omgivelsene som folk ikke tenker på å bruke som er deilige og sunne ingredienser i spennende matretter. Toppskuddene på brennesle er utrolig næringsrike. Fulle av C-vitamin og jern, samt minimalt med kcalorier, fett eller karbohydrater. Brennesle smaker ganske likt som spinat, men er enda sunnere. Denne brenneslesuppen lagde jeg på 15 minutter mens kaffetrakteren kjørte i gang dagens første kaffekopp. Suppen inneholder ikke fløte og smakte likevel vanvittig godt med litt hvitløk, ingefær og persille. Suppen helte jeg på termos og fikk være med på tur i Vansjø.

Slik lager du enkelt en supersunn brenneslesuppe:

2-5 liter toppskudd av brennesle (ikke sammentrykt, men lett stablet i en bøtte)
1,5 dl hønsebuljong (2 buljongterninger)
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 ss finhakket ingefær
2 never frisk bladpersille
1-2 ss pepperrot
2 ss eddik
Saften av en halv sitron
Salt
Pepper
Olivenolje

20160504_212958Plukk bare de 3 øverste skuddene av brenneslen. Unngå å brenne deg ved å bruke langarmet genser og hansker. Jobben blir også enklere hvis du klipper av skuddene. Jo mer brennesle, jo mer smak i suppen selvfølgelig..

20160504_212845Vask brennesle godt i kaldt vann før bruk.

Varm litt olivenolje i en stor kjele. Blansjer to finhakkede hvitløksfedd, ingefærrot og en gul løk. Ha det i kjelen og blansjer det lett. Tilsett hønsebuljongen og pepperrot. Jeg pleier å koke opp vann på vannkokeren og ha oppi sammen med buljongterninger dersom jeg ikke har ordentlig hønsekraft på lur. Legg oppi brennesle og bladpersille og småkok i ca 10 minutter.
Helt på slutten rører du inn smaksforsterkerne eddik, sitronsaft, salt og pepper.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.

20160504_213222Du kan godt servere suppen med en kladd rømme og finstrimlet rødløk til. Denne suppen ble helt på termos og nytt på tur i Vansjø.

20160504_213422All mat smaker best på tur, men denne suppen var helt nydelig til kveldsmat hjemme også. Hardkokte egg og brød er også deilig til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s