Miso

Screenshot_20160615-190838Miso fra Saitaku er laget etter autentisk japansk oppskrift og kommer med veldig klare instruksjoner som viser hvordan man tilbereder den. Miso suppe består av miso og dashi; miso er en pasta av gjæret soyabønner, ris, bygg og salt. Dashi er en kraft laget av kelp som består av tang, tare og tørket tunfisk. Dette er en tradisjonell miso suppe med wakame sjøgress. Saitaku miso soup inneholder ikke noen kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler og gir en god base for en super enkel suppe som du kan pimpe opp etter eget valg. Jeg hadde et utvalg grønnsaker, salt kjøtt, hardkokte egg, urter og Saitaku soba noodles som er laget av bokhvete. Bokhvete gir en brunere farge, søtere og kraftigere smak. er glutenfritt og inneholder jern, kalium og magnesium. Smak til med soyasaus og limesaft. Ønsker du et kjøttfritt alternativ kan du bruke tofu.

Slik lager du en deilig japansk miso på null komma niks:

 

 

Screenshot_20160615-1909441-2 poser Miso per pers
1.6 dl kokende vann
Soba noodles
1 hardkokt egg per pers
Urter
Sopp
Vårløk
Chili
Løk/hvitløk/sølvløk
Spinat
Kokt/stekt kjøtt eller fisk
Soyasaus
Lime
Svarte sesamfrø
Ristede hvite sesamfrø

Kok eggene i 8 minutter og avkjøl de i kaldt vann.
Kok soba nudlene i 7 minutter og avkjøl de i rennende kaldt vann i et dørslag.
Skjær alle ingrediensene i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk.
Kok opp vann.

Start med å blande ut miso og kokende vann. Rør godt sammen.
Legg i de ingrediensene som trenger å trekke lengst først eller de ingrediensene som gir den beste smaken til kraften som for eksempel hvitløk, chili, sopp, løk osv. Jeg liker å bruke både østers- og aromasopp.
Så tilsetter du stekt eller kokt kjøttet. Kanskje har du noe kjøtt eller fisk liggende fra et tidligere måltid.

Screenshot_20160615-191214Hvis du ønsker å holde måltidet kjøttfritt kan du bruke tofu som du skjærer i biter. Tofu er laget av kikerter.

Screenshot_20160615-190439Gi ekstra smak med soyasaus og/eller limesaft. Avslutt med finhakkede urter på toppen. Noen ristede sesamfrø eller nigella seeds gir retten et lite smaksløft. Du kan ha nudler oppi suppen eller servere ved siden. Siden nudlene er kalde «stjeler» de mye varme fra suppen så ha bare litt i suppen ved servering og server heller mer nudler ved siden.
Du trenger absolutt ikke å pynte med blomster, men siden vi kan finne spiselige blomster overalt nå er det et ekstra hyggelig innslag synes jeg. Jeg brukte stemor og thai basilikum fra hagen.

Screenshot_20160615-190707Miso er en strålende forrett, tilleggsrett til sushi og sashimi eller som her som en sunn og enkel rett i seg selv. Snikgjest pleier å lage all mat fra bunnen, men Saitaku er utrolig flotte produkter uten tilsetningsstoffer som er enkle å bruke og kan derfor gjøre mathverdagen lettere. Takk til Oluf Lorentzen for at jeg fikk prøve.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s