Red curry fiskesuppe

Screenshot_20160531-095109Red curry paste er en blanding av chili, hvitløk, sitrongress og mange spennende krydder.  Curry paste kommer i forskjellige styrker og ulike varianter. Red curry er sterk og den aller beste synes jeg. Sammen med litt finhakkede grønnsaker, en boks kokosmelk, litt hønsebuljong og fisk ble dette en utrolig smakfull fiskesuppe. Super enkelt og veldig veldig godt. Styrken på suppa avgjør du selv i forhold til mengde curry paste du bruker.
Jeg tok med alle ingrediensene, og primus på Mærrapanna i Fredrikstad og nøt en vakker formiddag på myke svaberg og blåskjellstrand.

Slik lager du enkelt en sunn fiskesuppe, både på tur og hjemme (4 personer):

 

500 g torsk (sei, laks, ørret eller annen fisk)
2 ss red curry paste
1 boks kokosmelk
1 liter hønsebuljong
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 rød paprika
1 gulrot
1 pose erter
2 ss olje
Salt
Pepper
Frisk koriander
Lime

Screenshot_20160531-095227Først skjærer du alle ingrediensene i små biter. Suppen tilberedes raskere jo mindre biter du skjærer. Skal du lage fiskesuppe på tur kan du koke opp hønsebuljongen hjemme og ta med på termosen. Da sparer du mye tid og du kan helle over suppen som blir tilovers på termosen.
Skjær fisken i passe store biter.

20160512_082513Jeg brukte 2 stk strandflyndrer som jeg hadde liggende i fryseren. Strandflyndrene var filetert så de tynne fiskestykkene var perfekt å tilberede på primusen. De trengte kun å trekke noen få minutter i suppen. Du kan bruke hva slags fisk som helst i denne suppen og gjerne ulike fisketyper.

Varm litt olje i en kjele og tilsett hvitløk og løk. Når dette er gjennomvarmt tilsetter du 1-2 spiseskjeer med red curry paste. Kokosmelken mildner chilien veldig, men smak deg til. Ha oppi hønsebuljongen og rør godt ut curry pasten. Så har du oppi kokosmelk og alle grønnsakene. La det hele småkoke i 5-10 minutter avhengig av hvor store grønnsaksbitene er. Helt til slutt har du oppi fiskebitene og skrur du ned temperaturen. Fisken skal bare trekke i ca 8 minutter.

Screenshot_20160531-094938Server suppen med frisk koriander og limebåter. Jeg elsker sterk suppe så jeg hadde også litt fersk chili i.

Screenshot_20160531-095342All mat smaker best på tur! Det er ikke vanskelig å forstå når man ser hvor flott det er på Mærrapanna.

 

Screenshot_20160531-094800Mærrapanna er et naturreservat og et friområde med badeplass i Fredrikstad kommune i Østfold. Området ligger på sørsiden av Hankøsundet nær fylkesvei 117 mellom Vikane og Slevik. Stedet har mye glatt svaberg av granitt, flotte klippeformasjoner og variert vegetasjon. Granitten er mer eller mindre orangefarget. Mærrapanna naturreservat ble opprettet 21. juni 1996[1], og utgjør et område på drøyt 96 dekar.

Området som utgjør badeplassen har en stor gress-slette, og lav vegetasjon av furu- og løvtrær ispedd ett og annet forvillet frukt-tre fra den gang området hadde flere husmannsplasser under gården Slevig Østre. Badestranden har langgrunn sand- og leirebunn på innsiden av området, og svabergsstrand på utsiden. Parkering for området finnes ca. 600 meter fra badeplassen. Et fredet område med tett vegetasjon av barlind finnes langs adkomstveien ut dit.

Anbefaler deg virkelig å ta turen hit!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s