Kikertvaffel med laks, vårløk og timian

Screenshot_20160831-114821Dette blogginnlegget er så rykende ferskt at jeg sitter og spiser mens jeg skriver. Laksen oppå vaffelen er mest for pynt for inni denne sprøstekte vaffelen er den fylt med røkelaks. Kikertvaffelrøren består kun av 2 ingredienser. Kikertmel og vann! Glutenfri, eggefri og laktosefri. Du kan i teorien fylle røra med hva du vil, men på en fiskeonsdag er det både sunt og smakfullt med røkt laks , vårløk og frisk timian. På 10 minutter lager du denne digge middagsvaffelen til glede for store og små.
Tilbehøret kan være en enkel salat og en kladd aioli.

Slik lager du disse flotte laksevaflene til 2 personer:

 

1.5 dl kikertmel
1.5 dl vann
1 ss olje (kan droppes)

4 skiver røket laks
1 vårløk
Frisk timian

Screenshot_20160831-113542Visp kikertmel og vann sammen. Skjær laks i vårløk i små biter og ha oppi røra sammen med timianblader. Du kan godt tilsette litt salt og pepper i røra, men laksen er ganske smakfull og «salt» i seg selv.
Smør vaffeljernet godt med smør og tilsett røren. Stek på middels varme.

 

Screenshot_20160831-113637Et tips er å la vaffelen steke bittelitt uten å legge på lokket først. Da stivner røren og det er lettere å få litt høyde på vaffelen.

FN har kåret 2016 til belgfruktens år. Vi anbefales å spise mer linser, bønner og kikerter. Kikertmel er glutenfritt, kikerter inneholder lite kalorier og fett, er rike på protein, gir lav blodsukkerstigning og innehar mye folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan.

screenshot_2016-01-13-11-23-57-1 (1)Jeg ha tidligere blogget kikertvaffel med posjert egg og en variant med bacon og rømme. Du kan godt steke småbiter av bacon i vaffeljernet før du heller røra over. Disse vaflene smaker godt med rømme og rørte blåbær til.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s