Beetroot spread 💜 eller rødbetpålegg

Screenshot_20160830-211755Noen ord synes jeg det er vanskelig ĂĄ finne pĂĄ norsk. Det engelske ordet «spread» som menes pĂĄlegg man smører utover mangler jeg liksom et godt norsk ord for. Noen som har et godt ord? Uansett.. nĂĄ er det tid for buntsalg av sunne, smakfulle og saftige rødbeter đź’śDu kan sylte, bake og lage Snikgjest’s rødbetchutney eller dette deilige pĂĄlegget. Enkelt ĂĄ lage og vanvittig godt oppĂĄ sprøstekte, glutenfrie og lavkarbo knekkebrød med spinat og masse annet.

 

Slik lager du smakfullt beetrootspread (og et glass syltet rødbet) :

 

3 stk rødbet

3 ss creme fraiche eller gresk yoghurt

1 ss pepperrotkrem

Saften fra 1/2 sitron

Frisk timian

Salt

Grovkvernet pepper

 

Skrell og skjær rødbetene i 4. Kok de i 15 minutter. Ha de over i en kjøkkenmaskin med kutteblader. Ta vare på kokevannet for å lage lake til å sylte den 4. rødbeten (de buntes ofte i 4).  Tilsett alle de andre ingrediensene i kjøkkenmaskinen også  og bland sammen raskt. Jo lenger du kjører jo finere blir rødbetmosen. Personlig liker jeg at det er litt biter. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

Screenshot_20160830-212138Oppbevares i et tett glass i kjøleskapet.

Screenshot_20160830-212041Disse sprøe og sunne knekkebrødene finner du oppskrift på HER
Jeg tilsatte litt forvellet spinat i tillegg.

Screenshot_20160831-123746Jeg spiser rødbetpålegg på det meste. Synes den litt søte smaken piffer opp både kjøtt og fisk. Slik som kikertvaffel fylt med røkt laks. Rødbeten er rik på kostfiber og B-vitaminet folat, i tillegg til å være en flott kilde til kalium.

Screenshot_20160902-084238Den siste rødbeten skar jeg i tynne skiver og la på glass. 2dl av kokevannet etter rødbetene brukte jeg til å lage lake. Tilsett 1 dl sukker, 1 dl eddik og 1 ss salt. Kok opp og hell over rødbetene sammen med en god spiseskje med hele pepper. Rødbetene er fra lokale bønder og kan kjøpes hos Guttas gårdsbutikk i Råde.

 

 

En kommentar om “Beetroot spread đź’ś eller rødbetpĂĄlegg

  1. TilbaketrĂĄkk: Ren matglede | Snikgjest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pĂĄ et ikon for ĂĄ logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s