Beetroot spread 💜 eller rødbetpĂĽlegg

Screenshot_20160830-211755Noen ord synes jeg det er vanskelig ĂĽ finne pĂĽ norsk. Det engelske ordet «spread» som menes pĂĽlegg man smører utover mangler jeg liksom et godt norsk ord for. Noen som har et godt ord? Uansett.. nĂĽ er det tid for buntsalg av sunne, smakfulle og saftige rødbeter 💜Du kan sylte, bake og lage Snikgjest’s rødbetchutney eller dette deilige pĂĽlegget. Enkelt ĂĽ lage og vanvittig godt oppĂĽ sprøstekte, glutenfrie og lavkarbo knekkebrød med spinat og masse annet.

 

Slik lager du smakfullt beetrootspread (og et glass syltet rødbet) :

 

3 stk rødbet

3 ss creme fraiche eller gresk yoghurt

1 ss pepperrotkrem

Saften fra 1/2 sitron

Frisk timian

Salt

Grovkvernet pepper

 

Skrell og skjÌr rødbetene i 4. Kok de i 15 minutter. Ha de over i en kjøkkenmaskin med kutteblader. Ta vare pü kokevannet for ü lage lake til ü sylte den 4. rødbeten (de buntes ofte i 4).  Tilsett alle de andre ingrediensene i kjøkkenmaskinen ogsü  og bland sammen raskt. Jo lenger du kjører jo finere blir rødbetmosen. Personlig liker jeg at det er litt biter. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

Screenshot_20160830-212138Oppbevares i et tett glass i kjøleskapet.

Screenshot_20160830-212041Disse sprøe og sunne knekkebrødene finner du oppskrift pü HER
Jeg tilsatte litt forvellet spinat i tillegg.

Screenshot_20160831-123746Jeg spiser rødbetpülegg pü det meste. Synes den litt søte smaken piffer opp büde kjøtt og fisk. Slik som kikertvaffel fylt med røkt laks. Rødbeten er rik pü kostfiber og B-vitaminet folat, i tillegg til ü vÌre en flott kilde til kalium.

Screenshot_20160902-084238Den siste rødbeten skar jeg i tynne skiver og la pü glass. 2dl av kokevannet etter rødbetene brukte jeg til ü lage lake. Tilsett 1 dl sukker, 1 dl eddik og 1 ss salt. Kok opp og hell over rødbetene sammen med en god spiseskje med hele pepper. Rødbetene er fra lokale bønder og kan kjøpes hos Guttas gürdsbutikk i Rüde.

 

 

Om snikgjest.no

Matglad hobbykokk
Dette innlegget ble publisert i Bakverk, ErnÌringstips, Glutenfri, Grillmat, høst, Lunsj, Meatfree, Oppskrift, Tilbehør, turmat og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Beetroot spread 💜 eller rødbetpĂĽlegg

  1. TilbaketrĂĽkk: Ren matglede | Snikgjest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pĂĽ et ikon for ĂĽ logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s