Glutenfrie maisknekkebrød med burrata

screenshot_20160914-205332Har du smakt burrata før? Hjelpes, for en fantastisk deilig ost. Du snakker indrefileten av mozzarella. Burrata er en håndlaget «ostesekk» fylt med revet mozzarella og fløte. Vi snakker mild og kremet kjerne av kumelk. Burrataen ble et deilig måltid sammen med hjemmelagede sprøe og glutenfrie maisknekkebrød, soltørkede tomater, frisk basilikum og olivenolje. Har ikke ord for hvor godt dette var. Rett og slett helt himmelsk.
Server den som eget måltid eller som en del av tapas eller koldtbord.

Slik baker du glutenfri maisknekkebrød og tilbereder dette himmelske måltidet:

 

Maisknekkebrød (12 stk):
2 dl grovt maismel/polenta
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
0.5 dl linfrø
0.5 dl olivenolje (eller smaksfri rapsolje)
2.5 dl kokende vann

Sett ovnen på 150 grader. Bland alle ingrediensene sammen og spre utover et stekebrett med bakepapir. Stek i 30 minutter før du tar brettet ut og ruter opp med et pizzahjul. Skjær i 3 strimler på langs og 4 strimler i bredden. Sett maisknekkebrødet tilbake i ovnen og stek i ytterligere 30 minutter. Kjøl av på rist og oppbevar i en blikkboks.

screenshot_20160914-205236Ta burrataen forsiktig ut av boksen og legg på en tallerken. Legg soltørkede tomater rundt burrataen. Du kan finhakke de soltørkede tomatene eller bare dele de i to. Soltørkede tomater er ikke soltørkede tomater! Ikke kjøp den billigste typen på Rema. De er tråe og kjedelige. Velg typen italienske pomodori. De er vanvittig smakfulle.
Finhakk frisk basilikum og strø over tomatene. Hell en god olivenolje, eller oljen fra tomatene, over burrata og tomater. Kverne over litt grov pepper og strø litt fingersalt på toppen.

screenshot_20160914-210117Nyt den kremete og deilige osten på en bit maisknekkebrød med tomat og basilikum over.
En fantastisk smakskombinasjon. Hvis du ønsker å utvide måltidet hadde det passet godt med ruccola, spekeskinke og litt balsamico til.

screenshot_20160914-205429Har du ikke lyst til å bake kan du kjøpe knekkebrødene til Elin’s drøm. Denne burrataen kommer fra Oluf Lorentzen og fåes kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s