Maisrelish

screenshot_20160929-001328Her i Rygge er det selvplukking av maiskolber hos Carlberg Gård på høsten. Kanskje har du noen maiskolber liggende i fryseren eller så får du kjøpt på boks, vakumpakket eller du kan bruke vanlig mais til å lage spicy maisrelish. Maisrelish er et hot tilbehør til taco, chili con carne, kyllingretter eller fajitas. Mye smak med få ingredienser og veldig raskt og enkelt å lage. Du regulerer selv hvor hot den skal være med jalapeno og chili.

Slik piffer du opp tacomiddagen med spicy maisrelish:

 

screenshot_20160929-001436

2 maiskolber eller 1 boks mais

2 jalapeño

1 rød chili

2 hvitløksfedd

1 liten rød paprika

1 liten rødløk

1 ss gurkemeie

2 ss sukker

1 ss eddik

Saften fra 1/2 sitron

2 ss vann

Salt

Pepper

Olivenolje

screenshot_20160929-001126Finhakk hvitløk og chili. Skjær løk og paprika i små biter. Strimle jalapeñoene. Skjær maisen av kolben.

Varm litt olje i en liten kjele. Tilsett hvitløk, løk, chili, jalapeno og paprika. La dette simre i ca 5 minutter før du tilsetter sukker, gurkemeie, eddik, sitronsaft og vann. Rør godt og la simre videre i ett par minutter før du rører inn maisen. La det hele simre videre i 15 minutter før du smaker til med salt og pepper.

Screenshot_20160929-001223.jpgAvkjøl før servering. Oppbevares i tett glass i kjøleskapet.

 

screenshot_20161123-210944Maisrelish er digg tilbehør til pølser også. Som her med frankfurter pølser fra Pølseveven. Inspirasjonen til dette tilbehøret fant jeg hos Stonewall. De lager masse godt tilbehør som ketchupen på bildet, sennep, aioli, dressinger, syltetøy osv. Disse produktene er utrolig smakfulle og har sitt utspring fra bondens marked. Vi snakker rene produkter på tradisjonelle amerikanske oppskrifter. Jeg googlet maisrelish og leste innholdsfortegnelsen til Stonewall og laget min egen oppskrift ut ifra den. Nå har jeg smakt Stonewall sin i ettertid og forskjellen er ikke så stor. De smaker veldig godt begge to, men snikgjest sin er sunnere med mye mindre sukker!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s