Snikgjest julemarmelade

 

Screenshot_20161127-102044.jpgSnikgjest julemarmelade er det perfekte tilbehør til alt av ost og kjeks, spekemat og tapas. Julemarmelade er superenkelt å lage og smaker av deilige julesmaker som kardemomme, nellik og allehånde. Smaken kommer rett og slett fra gløgg! Tørket fiken, dadler, aprikos og svisker er finhakket og kokt sammen med julegløgg. Resultatet er en frisk og smakfull marmelade du kan bruke i lefseruller, på kanapéer og som tilbehør til ost. Perfekt til julemat og flotte spiselige julegaver. Hjemmelagde julegaver er flott å motta og hyggelig å gi bort.

 

Slik lager du Snikgjest julemarmelade på 15 minutter:

 

4 stk tørkede fiken

6 svisker

6 tørkede aprikoser

6 dadler uten stein

1/2 rødløk

1 ss balsamico eddik

1 ts maldonsalt

1 ts grovkvernet pepper

1 dl gløgg konsentrert

1 dl vann

 

Finhakk alle ingrediensene og ha i en kjele. Tilsett gløgg og vann. La det hele småkoke i ca 10 minutter. Smak til med balsamico eddik, salt og pepper.

Screenshot_20161127-103413.jpgDanske Mill&Mortar er min krydderfavoritt. De økologiske krydderne er noe av det beste krydderet jeg har smakt og luktet. Vi snakker utsøkte førsteklasses krydder av alle typer. Mill&Mortar sin røde gløgg er skikkelig god på smak. Rund i smaken med varme og lune julekryddere. Du kan også tilsette litt av denne gløggen i rødkålen. Mill&Mortar får du kjøpt på Meny.

 

screenshot_20161129-084303Julemarmelade er perfekt tilbehør til ost og kjeks, i lefseruller, på kanapéer og som marmelade på frokostbordet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s