Kryddersild

screenshot_20161128-165131Kryddersild er utrolig lettvint og gøy å lage selv. Kjøp en boks sildefilét og legg på glass sammen med rødløk, vårløk, dill, appelsin, pepperkorn, stjerneanis og nellikspiker. Kok opp en enkel lake av vann, sukker, salt og eddik som du heller over. Laken konserverer kryddersilda og den kan stå lenge og godgjøres seg i kjøleskapet før den skal nytes. Kryddersild er derfor perfekte spiselige julegaver.

 

Slik lager du enkelt din egen kryddersild:

 

1 glass kryddersild:

5 sildefiléter (kryddersild)

1/2 rødløk

1/2 appelsin

1/4 dillplante

2 vårløk

1 ss hele pepperkorn

1 stjerneanis

2 nellikspiker

 

Lake:

1 dl vann

0.5 dl klar 7 % eddik

0.5 dl sukker

1 ss salt

 

 

20161130_092937

Tørk sikdefilétene på papir og del i ca 1.5 cm tykke skiver. Skjær rødløk og vårløk i tynne strimler. Del appelsinen i små biter. Behold skallet på. Grovhakk dillen. Legg alt lagvis i et glass sammen med hele pepperkorn, stjerneanis og nellikspiker.

 

screenshot_20161128-165005Kok opp vann, eddik, sukker og salt. La laken avkjøle seg før du heller over kryddersilda.  Laken skal dekke innholdet. Oppbevares på tette glass i kjøleskapet.

screenshot_20161128-164742Du kan lage andre varianter av kryddersild ved å bruke strimlet fennikel, gul løk, gulrot, purre, paprika, tørket tranebær, laurbærblader, nellikspiker, stjerneanis, akevitt, cognac, timian osv.. Det er bare å bruke fantasien.

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s