Saltbakte kastanjer med blåskimmelsmør

screenshot_20161128-165805Ristede kastanjer er skikkelig god julesnacks. Saltbakte og varme kastanjer har en nydelig søt nøttesmak som passer perfekt med et friskt blåskimmelsmør. Kastanjer er tilnærmet fettfrie og inneholder mye kostfiber. Alt du trenger å gjøre er å skjære et snitt i toppen og bake de i ovnen i en ildfast form med havsalt i 25 minutter. Rør enkelt sammen smør og blåskimmelost, og smak til med sitronskall, sitronsaft og grovkvernet pepper.

 

Slik lager du en overraskende julerett uten noen som helst anstrengelse:

 

5 kastanjer per person

Havsalt

 

Blåskimmelsmør:

150 g meierismør

100 g blåskimmelost

Finrevet skall av 1 sitron

2 ss sitronsaft

1 ss grovkvernet pepper

 

screenshot_20161128-170309Velg en myk blåskimmelost. De ulike muggostene har ulik sterkhetsgrad på smaken. En Cambozola er myk og mild,  og vil derfor passe til alle (også de som ikke liker blåmuggost). Skjær smør og ost i terninger og mix sammen med en stavmikser.

Vask sitronen godt.  Finriv skallet og ha oppi smøret sammen med sitronsaft. Tilsett grovkvernet pepper og rør lett sammen med en gaffel.

screenshot_20161128-170514Sett ovnen på 220 grader. Fyll en ildfast form med havsalt. Det koster i underkant av 30 kroner for 4 kg havsalt på REMA. Kjøp tyrkiske eller greske kastanjer. De har best kvalitet og koster 69 kr/kg. 12 stk store kastanjer kostet 5 kroner. BimligSkjær et snitt i toppen på kastanjene og sett de i saltet med krysset opp. Saltbak kastanjene midt i ovneni 25 minutter.

screenshot_20161128-165645Server kastanjene varme med blåskimmelsmør til.

 

screenshot_20161128-170148Det finnes mange ulike typer pepper. Et hav av ulike pepperkorn! Mill&Mortar har mange fantastiske økologiske krydder og jeg skal love deg at pepper ikke bare er pepper. Sre Ambel-pepperkorn fra Kambodsja er en god allrounder, mens Penja-pepperkorn fra Kamerun er så vanvittig aromatisk og blomsteraktig at jeg kunne luktet på den hele dagen. Anbefaler deg å teste ut Mill&Mortar sine krydder. De vil berike livet ditt (i vertfall lukte- og smaksansen).

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s