Ost og Champagne til fest

screenshot_20161227-113421Hvis du ønsker å servere noe utenom det vanlige nyttårsaften eller ved en annen spesiell anledning må du prøve å servere Champagne sammen med en AOP kittmodningsost, som for eksempel Langres. Velg en ost i trekasse, skjær et snitt i osten og hell bobler over den. La Champagnen trekke seg inn i osten før du serverer med revet hvit sjokolade, kjeks og jordbær. Smakskombinasjonen er bare helt fantastisk og vil skape entusiastiske gjester. Langres AOP er en gourmetost som har en sterk aroma og smak som egner seg godt til dessert etter et kraftig måltid. AOP er et kvalitetsmerke som bærer en garanti for produktets kvalitet og autentisitet. AOP krever nemlig at osten stammer fra et bestemt område, som med sin særegne natur og menneskelige faktorer gir den en karakteristisk smak. Langres er en rødkittost som er fra byen med samme navn, som ligger nord for Dijon i Frankrike. Osten har en gulaktig og ruglete skorpe og en fløyelsmyk og fløteaktig kjerne.

1 Langres AOP
1 flaske Champagne
Hvit sjokolade
Jordbær
Kjeks

 

screenshot_20161227-113715Ta osten ut av kjøleskapet i god tid før servering. Champagnen bør være kald. Du kan også bruke andre lykkebobler. Riv eller finhakk hvit sjokolade.

 

screenshot_20161227-113205Skjær et snitt i osten og legg på fat sammen med jordbær, sjokolade og kjeks.
Hell Champagne over osten og la den trekke noen minutter før du strør over hvit sjokolade. Server  en god bit ost på kjeks med jordbær og sjokolade.

Den fløyelsmyke kjernen vil smelte på tunga. Smaken er ganske moden så den hvite sjokoladen gir det hele en deilig avslutning.

screenshot_20161227-113320Champagnevalget falt på Pol Roger som er Sir Winston Churchill sin favoritt champagne. Smaken bærer preg av sursøt frukt, sitrus og eple, streif av kjeks og mineraler og koster 398 kroner på Vinmonopolet.

Osten er levert av Oluf Lorentzen og fåes kjøpt på Meny. Sjekk ut video på Snikgjest Facebookside HER.

Reklame

En kommentar om “Ost og Champagne til fest

  1. Hei, Dette virker svært fristende, men hvor i et flere retters måltid servere du dette ? Er det som «snacks» til champagne som aperitiff, eller er det som ost lengre ut i måltidet ? Eller ? Jørn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s