Rødbet og appelsinsuppe med ristet hvitløk

screenshot_20161227-125423Denne smakfulle og sunne suppen er en gjenskapelse av en suppe jeg nøt i Amsterdam i høst. Jeg aner ikke hva som ble servert i suppen, men har kokkelert og smakt meg frem til at denne oppskriften er det nærmeste og beste jeg kommer. Kombinasjonen rødbet og appelsin hadde aldri falt meg inn før, men det smaker bare helt vanvittig godt! Rødbet er proppet med antioksidanter, har en nydelig farge og relativt markant og bitter smak. Appelsin frisker opp og gir suppen et søtlig preg. Sammen med en kladd rømme og ristede hvitløkskiver får denne suppen mange deilige smaksdimensjoner.

Slik lager du en skikkelig smakfull rødbetsuppe på under 20 minutter til 4 personer:

 

2 rødbet
1 stor appelsin
1 løk
1 gulrot
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1 ts tørket timian
1 liter hønsebuljong (1 liter kokende vann og 2 terninger)
1 ss balsamicoeddik
Salt
Pepper

Rømme
5 hvitløksbåter

Start med å skrelle rødbetene og gulroten. Skjær i biter (ca 2×2 cm). Skjær hvitløk, løk og chili i små biter. Du synes kanskje at det høres lite ut med en halv chili, men når du får most den med stavmikser virker det veldig sterkt. Jeg brukte en hel chili første gang jeg lagde suppen og det ble too much. Ha olivenolje i en stor kjele og stek løk, hvitløk og chili gjennomvarmt.  Tilsett rødbetene og gulroten. Del appelsinen i 2 og skvis ut så mye som mulig av appelsinen med håndkraft og en gaffel. Hell i varm hønsebuljong og tilsett timian.
La det hele småkoke under lokk i ca 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser før du smaksetter med balsamicoeddik, salt og pepper.

Mens suppen koker skjærer du hvitløksfeddene i tynne skiver og rister på svak varme i en tørr teflonpanne. Du kan også tørke de i ovnen på bakepapir og lav varme. Avkjøl på papir.

 

screenshot_20161227-124751Hell suppen i skåler, topp med en kladd rømme og strø ristet hvitløk over. Har du frisk timian legger du også på dette. Jeg brukte persille som jeg hadde stående. Ønsker du ekstra hot & spicy strør du over noen chiliflak. Du kan godt tilsette litt fersk ingefær i suppen og bruke en boks kokosmelk, men suppen er bare utrolig god og fyldig som den er. Prøv gjerne basicoppskriften først.

 

screenshot_20170103-115505Og har du ikke vært i Amsterdam må du bare se å komme deg avgårde! For et magisk sted ❤

 

 

4 kommentarer om “Rødbet og appelsinsuppe med ristet hvitløk

  1. Oysann!!! ❤ For en suppe, nok en slager her i huset allerede etter i 1
    dag , takk igjen for du deler disse herlige goder !!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s