Tom Kha suppe med scampi

Screenshot_20170105-094415.jpgTom Kha er en superfrisk og eksotisk asiatisk blanding av sitrongress, limeblader, ingefær og galangal. Du kan lage den fra bunnen av eller bruke en ferdig pasta til å smaksette suppen. Ingenting er så digg på en kald vinterdag som en rask suppe å varme seg på. Du freser raskt noen grønnsaker og tilsetter Tom Kha pasta, hønsebuljong og kokosmelk og lar det putre ett par minutter før du har i scampi. Suppen er ferdig på ca 15 minutter. Sunn frisk og veldig smakfull.

Slik lager du Tom Kha suppe til 4 personer på null komma niks:

 

1 rød paprika
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 ss Tom Kha pasta
8 dl hønsebuljong
1 boks kokosmelk
2 vårløk
12-16 scampi
Olivenolje

Frisk koriander
Lime

Del løk og paprika i 2 og skjær tynne strimler. Finhakk hvitløk og chili (fjern frøene). Vårløken skjæres i tynne skiver. Varm olivenolje i en kjele og fres hvitløk, chili, rødløk, paprika og vårløk (hold igjen litt til pynt) ett par minutter før du rører inn 2 gode spiseskjeer med Tom Kha pasta.

 

screenshot_20170105-110930Tom Kha er en kombinasjon av asiatiske krydderurter som du kan få kjøpt ferdig som paste. Du finner den hos din lokale innvandrerbutikk. Denne smaker supergodt og er laget av galangal, sitrongress, chili og limeskall. Den er ikke sterk, men frisk i smaken.

Tilsett hønsebuljong og kokosmelk og la det småkoke i noen få minutter. Tin og skrell scampiene. Slå varmen på plata helt ned og ha i scampiene. La suppen trekke til scampiene er gjennomvarme. Beregn 3-4 scampi per person. Du kan også bruke laks, kyllingfilet eller strimlet svinekjøtt. Det er også vanlig å ha sopp i suppen.

 

screenshot_20170105-095123Hell suppen over i boller og dryss over frisk koriander og vårløk. Server gjerne med lime.

 

best-fresh-foods-jubileum-copy2
Alle ingrediensene til denne suppen får du kjøpt hos Best Fresh Food i Varnaveien i Moss. De har også frosne scampi som er ferdig skrellet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s