Glutenfri frokostblanding med banan

screenshot_20170119-124557Alle blogger hjemmelaget frokostblanding/granola om dagen så jeg kan jo ikke være noe dårligere… MEN jeg vil jo gjerne være bedre! Derfor googlet jeg meg gjennom en haug av oppskrifter med sukker, honning og syrup.. og lurte på hvordan jeg skal søte en frokostblanding uten sukker. Så kom jeg på at banan er naturlig søt og sunn, og vispet sammen en overmoden banan og blandet sammen med glutenfrie nøtter, frø, kjerner, havregryn og kokosolje (som også har litt søt smak). For ekstra smak krydret jeg med Mill & Mortar «cookie spice» som er en blanding av kanel og kardemomme. Resultatet ble en skikkelig snadder, sprø og sunn glutenfri frokostblanding. Ha oppi tørket frukt og kokos så får du et næringsrikt måltid som gir mye energi og metter lenge.

Slik lager du en sunn og sprø frokostblanding med banan som HELE familien vil elske:

 

3 dl havregryn
2 dl diverse frø (linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, hempfrø, solsikkekjerner)
2 dl nøtter (pekan, cashew, mandler, valnøtter, hasselnøtter, peanøtter)
2 banan
3 ss extra virgin kokosolje
1 ts cookie spice (kanel, kardemomme, ingefær)
1.5 dl tørket frukt (rosin, aprikos, blåbær, mulberry, acai, tranebær)
0.5 dl kokosflak/k

Sett ovnen på 170 grader.
Grovhakk nøttene og ha i en bolle med alt det tørre. Smelt kokosoljen. Pisk en modnet banan i ca 2 minutter til det blir en fluffy myk masse. Rør inn kokosolje og banan i det tørre. Bre utover et stekebrett med bakepapir. Stek frokostblandingen i 10 minutter før du rører litt rundt og steker videre i ca 10 minutter. Følg med slik at det ikke blir brent.
Avkjøl frokostblandingen på bakepapiret oppå en rist. NB: Frokostblandingen blir ikke sprø før den blir kald!! Når blandingen er kald tilsetter du tørket frukt og kokosflak.

Avkjøl helt før du har den over i lufttette glass.

screenshot_20170119-124713Bland inn tørket frukt som for eksempel tranebær, goji, blåbær, mulberry, aprikos, ananas etc. Kokosflak eller slike kokosterninger er søte og gode i smaken og inneholder mye mindre karbohydrat/fruktsukker enn tørket frukt.

 

screenshot_20170119-124827Hjemmelaget frokostblanding er både sunt, mettende og deilig til gresk yoghurt. Tenåringen her i huset skrøt hemningsløst av denne blandingen. Lovordene haglet ❤

 

screenshot_20170122-223258Du får kjøpt alt du trenger for å lage en spennende frokostblanding hos Best Fresh Food i Varnaveien, Moss. De har stort utvalg av råvarer. Både i løsvekt og poser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s