Grønnsaker og dipp

screenshot_20170226-170851I bilen på vei hjem fra hyttetur er det helt naturlig å ramse opp alt det hyggelige man har gjort og spist.. Lista over inntatte kalorisynder blir ofte ganske lang og tanken på hvordan man skal ta seg sammen på mandag begynner umiddelbart. Hvorfor kjører man i seg så mye usunt når man skal kose seg, når det egentlig finnes så mye sunt og godt? «Hvorfor lagde vi ikke grønnsaker og dipp istedenfor potetgull og smågodt?» lød det i kor hos mammene foran i bilen.. Vel, jeg aner ikke! Dårlig fokus heter det kanskje.. Alle klarer å kutte grønnsaker og røre sammen en dipp, men hva med å lage en dipp fra bunnen som inneholder kun rene råvarer 😃 Her har du en superenkel og god oppskrift på en bra grønnsaksdipp du kan bruke til snacks eller som tilbehør til middagen.

 

Slik lager du en smakfull dipp til grønnsaker (eller potetgull) om du vil:

 

1 beger lettrømme
1 liten gulrot
1 liten rødløk
1/2 rød paprika
1 liten neve frisk persille (basilikum, koriander eller oregano)
1 rød chili (finhakket og uten frø som røres inn i dippen etterpå)
1 ts hvitløkspulver
1 ts maldonsalt
1 ts grovkvernet pepper
1 ss paprikapulver (gjerne røkt paprikapulver eller chipotle)
1 ts sukker

Skrell og skjær alle grønnsakene i passe grove biter, foruten om chilien!! Ha alt i en foodkutter og kjør til smått, forutenom chilien!! La grønnsakene renne av seg i et dørslag.
Ha rømmen over i en stor bolle. Tilsett 3-4 spiseskjeer (eller mer) av de hakkede grønnsakene og finhakket chili i rømmen. Rør godt. Smak til med salt, sukker,  pepper og paprikapulver. Du kan slå deg løs med andre krydder også som harissa, spisskummen osv, men ikke dropp sukkeret. Det gir en veldig god smak på dippen.

screenshot_20170226-171351Skrell gulrøtter og skjær i staver. Agurk, kålrot, stangselleri, paprika osv er fine grønnsaker å dyppe med. Dryss litt paprikapulver på toppen ved servering. Serveres med det samme.
Blir dippen for tynnflytende kan du røre inn litt majones.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s