Torsk i spekeskinke

Screenshot_20170314-094657Fisk er både sunt, lettvint og raskt å lage til middag. Denne torskeretten er perfekt på en travel hverdag. Du bruker akkurat 20 minutter på å lage den! Torskeloins pensles med pesto, enten rød eller grønn, og pakkes inn i parmaskinke. Mens torsken står 15 minutter i ovnen lager du potetmos med spinat. Du vender spinaten i olivenolje med sjalottløk og hvitløk, og tilsetter en pose potetmos. Å blande potet, spinat, hvitløk og olivenolje lærte jeg på ferie i Kroatia og er en versjon av en baltisk rett som kalles «Blitva». Kok gjerne potet og fres de i små biter sammen med spinatblandingen isteden, men potetmos må sies å være en hverdagshelts snarvei. Torsk i parma smakte skikkelig godt og anbefales å prøve.

Slik lager du denne lettvinte torskeretten til 3 personer:

 

700 g torskeloins
Parma (Stranda, spekeskinke eller bacon)
Pesto
1 pose babyspinat
1 ss sitronsaft
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 pose potetmos (følg anvisning på pakken med vann og melk)
Olivenolje
Salt
Pepper

 

Screenshot_20170315-092021Sett ovnen på 180 grader.
Legg skiver av parma eller spekeskinke på et matpapir. Skivene skal overlappe hverandre. Torskefileten plasseres midt på parmaskivene. Smør på et godt lag pesto. Vanlig grønn pesto smaker best hjemmelaget og lages SLIK. Rød pesto av tomat kan godt kjøpes ferdig.
Kvern over litt pepper før du pakker parmaen over torsken.
Stek fisken midt i ovnen i 15 minutter på 180 grader.

Mens fisken står i ovnen lager du «blitva». Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Varm olivenolje i en liten kjele og fres løk og hvitløk. Ha i vasket babyspinat og vend forsiktig om. Når spinaten har falt sammen tilsetter du litt frisk sitronsaft, salt og pepper. Les på potetmospakken og ha oppi riktig mengde vann (kokes opp på vannkoker) og melk. Rør inn potetmosen, sett på lokket og la svelle i 3 minutter.

Screenshot_20170314-094504Legg ett par gode spiseskjeer med blitva på tallerken og en god fiskebit oppå. Pynt med en sitronskive og litt friske urter. Du kan også ha litt smeltet smør til.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s