Lammekoteletter med gremolata


Det begynner å nærme seg påske og vi er sikkert mange som planlegger å spise lam. Om du velger lammelår, lammecarrè eller lamekoteletter anbefaler jeg deg å prøve ut med en frisk og smakfull gremolata, kremet blomkålpurè og friske granateplekjerner. Vanvittig smakfullt tilbehør! Jeg var så heldig å få en pakke lammekoteletter av søte Anette som driver «Anettes Design» på Røed Gård. Anette eier Brettesnes Gård på Storemolla i Lofoten som driver med oppdrett av Villsau. Pelsen fra denne oppdretten bruker Anette til å lage klær, vesker, saueskinn etc som hun selger i sin butikk på Røed og kjøttet videreforedles ikke, men nytes av familien selv. Det møre lammekjøttet med den milde sauesmaken smaker perfekt med en frisk gremolata. Gremolata er en super enkel, men veldig smakfull topping av persille, sitron, hvitløk og honning.

Slik lager du enkelt en lammemiddag med sunt, friskt og godt tilbehør:

 

Screenshot_20170321-1027101-2 lammekoteletter per person
1 blomkål
2 ss smør
4 ss fløte
1 ts maldonsalt
Granateple

 

Screenshot_20170321-102857Gremolata:
1 liten potte kruspersille
2 hvitløksfedd
1 sitron (revet skall og saft)
2 ss honning
4 ss olivenolje
Salt og pepper

Finhakk persille og hvitløk. Riv skallet og press ut saften av sitronen. Ha alt i en liten skål og rør inn en stor spiseskje honning og 4 spiseskjeer olivenolje. Smak til med litt salt og pepper. Kommer du over «Værlegata honning» på et marked eller lignende må du bare kjøpe med deg et glass. Trond lager himmelsk god honning av sine bier i byen.

Skjær blomkålen i mindre biter og kok i 5 minutter. Hell av vannet og ha over i en foodmikser  sammen med to spiseskjeer smør, 4 spiseskjeer fløte og 1 teskje maldonsalt. Kjør blomkulpurèen glatt.

Lammekotelettene saltes og pepres, og stekes i smør på ganske høy temperatur i ca 2-3 minutter på hver side. Trekk stekepannen til side og la kotelettene hvile ett par minutter før servering.
Legg lammekotelettene oppå en god porsjon blomkålpure, helle over gremolata og avslutt med å strø over granateplekjerner.


Den unike naturen og klimaet på øya langt nord i Norge, bidrar til at dyrene utvikler en særdeles nydelig og varm ull, og ikke minst et mørt og smakfullt kjøtt. Disse Villsauene går fritt rundt på Gården og beiter både i fjellet og langs stranda. Det er ikke vanskelig å forstå at de lever et særdeles lykkelig liv og at dette gir en god smak på kjøttet. Les mer om Brettesnes Gård og Annetes Design HER.


Snikgjest har tidligere blogget urtemarinert lammecarre som du kan sjekke ut HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s