Thai BBQ spareribs

Noen ganger vet man allerede når man tar frem ingrediensene at «dette blir sinnsykt godt», og denne retten er virkelig en sånn gang!! I det jeg rører sammen marinaden og luktene av hvitløk, chili, ingefær, grønn curry (må ikke forveklses med karri) og spisskummen blander seg med friskpresset limejuice bare vet jeg at denne thai inspirerte marinaden kommer til å smake himmelsk. Så enkelt og så vanvittig godt! Jeg heller marinaden over kjøttfylte spareribs og setter i kjøleskapet. I mellomtiden koker jeg ris og snekrer sammen en salat med chili, peanøtter og frisk koriander. Mens spareribsen står i ovnen  sprer de herligste dufter seg i huset. Jeg tar meg i å flere ganger gå å titte i ovnen.. Det var en sann fryd å sette tenenne i disse lekkerbiskene. Servert med jasminris, salat og peanøttsaus var dette virkelig et fantastisk måltid. Du kan velge å grille spareribs i stedet  eller bruke annet type kjøtt. Kyllingfilet og svinefilet passer strålende til dette.

Slik lager du en himmelsk god thai bbq marinade:

 

Spareribs

Thai BBQ marinade:

1 ts hvitløk
1 ts sambal oelek (chilipurè)
ts ingefærpurè
2 ss soyasaus
1 lime (limesaften)
1 ss honning
0.5 dl rapsolje
1 ts grønn curry (krydder eller pastè)
1 ts spisskummen
2 ss paprikapulver
Salt
Pepper

Jasminris
Blue Elephant Peanut sauce
Salat
Peanøtter
Frisk koriander
Rød chili


Sett ovnen på 200 grader eller fyr opp grillen.
Rør sammen thai BBQ marinaden først. Dette er veldig fort og enkelt gjort dersom du kjøper glass med ferdig purè. Disse kan stå månedsvis i kjøleskapet og gir umiddelbar smak ved bruk. Bruk en olje som er nøytral på smak som for eksempel raps- eller solsikkeolje. Tilsett tørkede krydder og grønn curry. Grønn curry er et søtsterk krydder fra Karibien. Jeg bruker Mill & Mortar «Columbo curry» som er nydelig på smak og passer til både kjøtt og fisk. Grønn curry får du også kjøpt på boks som pasta. Press limejuice og rør inn sammen med alle de andre ingrediensene. Ikke erstatt honning med sukker. Honningen tilfører god smak og gir en fin glaze på kjøttet under steking.
Ha kjøtt og marinade i en plastpose og legg til marinering i kjøleskapet en halv time.
Etterpå steker du spareribs på 200 grader i ca 20 minutter.


I mellomtiden koker du ris etter anvisning på pakken og lager en god salat. Jeg brukte det jeg hadde og endte opp med agurk, rødløk, crispy salat, rød chili, friske korianderblader og finhakkede peanøtter.


Blue Elephant produktene er laget av master chef thai kokker og produsert av de beste råvarer. Jeg er ikke fan av peanøttsmør og lignende produkter, men «Blue Elephant Peanut Sauce» smakte bare helt himmelsk. Det blir en gjenganger her i huset nå. Hvis ikke jeg skal prøve å lage den selv neste gang da 😉
Siden spareribs er fingermat, og noe skikkelig snadder klin, bør du la ribsen hvile litt før middagsgjestene skal sette fingrene i de. Nyte et deilig mål
tid spicy, men ikke for hot, thaiinspirert måltid.

Håper det vil smake!

6 kommentarer om “Thai BBQ spareribs

      1. Hei igjen og tusen takk for svar 😊 Fant produktene på Meny!
        Lurer bare på en ting til….vanskelig å finne spareribs som ikke er marinert fra før, har du noen forslag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s