Pølse er ikke bare en pølse! BBQ-aften med Chaîne des Rôtisseurs


Snikgjest var så heldig å få være med på en 6 retters middag på Radisson Blu Park Hotel, Fornebu, i regi av Chaîne des Rôtisseurs, Pølseveven og Egge Gård. Formålet med middagen var å skape en opplevelsen av hvordan man kan utnytte kvalitetspølser til gourmet mat. Pølsemenyen var arrangert av Atle Flom, Pølseveven og drikke av Håkon Steinbo, markedssjef Egge Gård. Chaîne des Rottiseurs er et fransk gastronomisk broderskap med internasjonal tilslutning som kan føres tilbake til 1248. Chaîne ønsker å forene amatører og profesjonelle med stor interesse for mat, vin og det gode måltid. Gjennom lokale og nasjonale arrangement viderefører de gamle tradisjoner og det nyeste innen kokekunst. I Norge har de ca 800 medlemmerter og internasjonalt 25 000 medlemmer i 75 land. Det ble en lærerik og inspirernde kveld i selskap av fagfolk og matglade gjester.

Pølsemenyen ble arrangert av Pølsevevens far, Atle Flom, og til hver rett fortalte han, med glimt i øyet, sin egen interesse for pølser, steder han har reist til og hvorfor han har valgt å lage de pølsene han gjør.

Først ut på menyen var Pølsevevens nyeste produkt «Apfelsnapsel», som er laget i samarbeid med Egge Gård. Dette er en svinepølse med fennikelfrø, eplechips og eplesnaps fra Egge som ble servert med potetsalat og løkmarmelade.

Håkon Steinbo fra Egge Gård fortalte om næringsrik morenejord, høsting av 250 tonn jordbær, 30.000 epletrær, destilering i Normandie og mineralrikt vann hentet ut fra Øksnesbekken.Sider fra Egge Gård var perfekt tilbehør til Pølsevevens eplepølse. Denne musserende sideren er laget etter champagnemetoden, hovedsaklig på aromaeple fra Lierområde. Det smakte ekte eple og var forfriskende bobler. Perfekt å nyte en sommerdag med norske jordbær.


Andre rett for dagen var grillet storfepølse med steinsopp. Dette er en pølse laget på oksekjøtt med så høyt kjøttinnhold at den kan sies å være en biff i grillet pølse.

Pølseveven storfe med steinsopp er ren og mild på smak og ble servert med en steinsopprisotto og grillede cherrytomater.


Til denne retten ble det servert en nydelig rødvin, Gabrielle Meffre Prestige Côtes du Rhône.


For å friske opp smaksløker og lette magen ble det servert en spennede granitè. En hvilerett med smak av eplesnaps fra Egge Gård.


Utrolig forfriskende!Tredje pølserett for dagen var en såkalt «Berliner» med currywurst, stekte båtpoteter, søtpotet og coleslaw.  Håndlaget currywurst fra Pølseveven er en indisk vri på den klassiske bratwurst pølsen.


Pølsene var perfekt grillet! De var gylne og sprø på utsiden, men en saftig og passe varm kjerne.


Grillmesteren, Sous Chef Belajevs, brukte Egge Gårds eplesnaps til å flambere og smakssette pølsene på grillen.


Siste pølserett på menyen er Pølsevevens far og Snikgjest sin favoritt, merguez. Merguez er en spicy og smaksrik pølse laget på oksekjøtt og krydder som harissa og fenikkel. Alle Pølsevevens produkter er gluten- og laktosefri. Som tilbehør ble det servert couscous, paprika, løk, granateple og harissa.


Sist, men ikke minst, ble det servert en epledessert med Iseple fra Egge Gård.


Iseple er Norges eneste desserteplevin,  som også har høstet mange gullmedaljer og priser i utlandet. Iseple blir produsert ved at friskpresset eplemost blir satt ut når nettene blir kalde på Egge Gård, slik at vannet i mosten fryser og det utvinnes en uvanlig stor konsentrasjon av sukker og syre. Iseple har en klokkeklar eplesmak med perfekt balanse mellom syre og sødme. Nydelig til ost og kjeks, is og sorbeter.


Takk for et flott arrangement. Her er dagens verter. Fra venstre Helge Qvigstad (Chaîne), Helle Cathrine Amundsen (Chaîne), Helle Flom (Pølseveven), Atle Flom (Pølsevevens Far) og Håkon Steinbo (Egge Gård).


Excutive Sous Chef Kashyap og hans medarbeidere la opp på tallerkene i partyteltet foran gjestene. Det var spennende å se hvordan proffene arbeider.

Det er  alltid hyggelig å tilbringe tid med likesinnede og mat- og drikkeentusiaster. Ønsker du å delta på et Chaîne des Rôtisseurs arrangement eller bli medlem kan du finne ut mer på dere nettside HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s