Brokkolisalat med chorizo


Denne brokkolisalaten er omtrent like rask å tilberede som Geir Moen var på 200 meter! I Moss hadde man et uttrykk på 90-tallet som beskrev hvor rask denne sprinteren var. «Klar, ferdig.. ferdig!».  Omtrent så enkelt er det å montere denne brokolisalaten. Alt du trenger å gjøre er å kutte opp grønnsaker, skjære chorizo i skiver og blande sammen med rømmedressing. Ingen steking eller koking! Brokkoli har en utrolig god smak rå og er samtidig veldig sunn. Sammen med rødløk, urter, pinjekjerner og friskt granateple blir dette et utrolig smakfullt måltid eller som del av et koldtbord. Noen velger å blande rømme og majones, andre bruker creme fraiche. Tilsett sukker, salt, pepper og litt eddik så har du den perfekte rømmedressing å vende grønnsakene i. Dette er en salat både små og store vil like.

Slik tar du personlig rekord på å lage en særdeles nydelig brokkolisalat:

 

1 brokkoli
1 chorizo
1 rødløk
2 vårløk
1 neve pinjekjerner
1/2 granateple
Friske urter

Rømmedressing:

1 boks rømme
1 ss sukker
1–2 ss citruseddik (eplecider/hvitvinseddik)
Salt
Grovkvernet pepper


Bland sammen alle ingrediensene til rømmedressingen. Du kan bytte ut halvparten av rømmen med majones eller bruke creme fraiche isteden. Bruk en god hvitvin- eller eplecidereddik. Min eddikfavoritt er fra Kalamansi Citruseddik fra Belberry som du får kjøpt på Meny.  Smak til med salt og grovkvernet pepper.
Skjær brokkoli i små buketter. Fjern skinnet fra chorizoen og skjær i passe tykke skiver. Kutt løk og vårløk i skiver. Finhakk urter og gjerne av  ulike slag. Jeg brukte litt persille, basilikum, sitrontimian og mynte.


Bland rømmedressing, brokkoli, løk, urter og chorizo sammen i en stor bolle.
Strø ristede pinjekjerner og granateplekjerner over til slutt.
Hvis du ønsker å variere kan du bytte ut chorizo med sprøstekt bacon, strimlet spekeskinke eller kokt skinke, stekt og strimlet kyllingfilet eller biffsnadder.

Gjør matlagingen lettvint og nyt herlige sommerdager ute istedenfor på kjøkkenet.
Håper det vil smake ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s