Fetakrem


Fetakrem er et friskt tilbehør til all slags mat og spesielt godt til grillmat og tapas. Du rører  kjapt og enkelt sammen fetaost, rømme, sitronsaft, friske urter, olivenolje, salt og pepper. Resultatet er en rund og mild smak, litt avhengig av hva slags fetaost du velger. Fetaost er en gresk ost som tradisjonelt er laget på sau- og geitemelk, men fåes også som blandingost laget på sau-, geit- og kumelk og smaker da mildere. Fetakrem er deilig å smøre på brødskiva med noen soltørka tomater og oliven til, er enklere å lage enn tzatziki og mye mer smakfull enn bare rømme. Skal du spise krydret, fet eller salt mat er det deilig å ha et friskt og kremet tilbehør.

Slik rører du enkelt sammen en smakfull fetakrem:

 

1 beger rømme
1 fetaost
2 ss olivenolje
1 ss friskpresset sitronsaft
2 ss finhakkede urter (gressløk, persille, oregano, timian eller basilikum..)
Grovkvernet pepper
Salt (smak på fetaosten før du salter. Noen fetaoster ligger i salt lake!!)

Ha rømme, olivenolje og sitronsaft i en bolle eller mikser. Smuldre inn fetaosten med fingrene og rør godt sammen. Vil du lage fetakrem som du skal spise på brødskiva bruker du  1 fetaost og 1/2 beger rømme . Da blir kremen fastere. Skal fetakremen brukes som dressing bruker du hele rømmebegeret. Bland inn finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.


Snikgjest har tidligere blogget fetakrem og chorizoboller, men da har jeg tilsatt hvitløk og paprika også. Denne fetakremen mikses i blender. Sjekk ut oppskriften HER.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s