FERSKPRESSET gulrotjuice

Gode rutiner skaper varige resultater! I den sammenheng har jeg gått til innkjøp av en ny kjøkkenmaskin, nemlig en juicer. I denne juiceren slenger du oppi all slags frukt og grønnsaker du liker og får ut en fiks ferdig juice. Maskinen maler opp frukten og skiller mellom ren juice og fiber. Kjøper du økoligske grønnsaker får du en 100 % økologisk og ferskpresset juice hver gang. Det kan jo ikke bli sunnere! Når du kjøper «ferskpresset juice» i butikken tror man at man kjøper ubehandlet og råpresset juice, men det er desverre ikke riktig. Disse «ferskpressede juicene» er likevel pasteurisert ved lav temperatur i kort tid før de får en rask avkjøling. Når man pasteuriserer fjerner man bakterier og mikroorgansismer, MEN også en del av næringsstoffene. En friskpresset frukt- og grønnsaksjuice har kun ett par dagers holdbarhet. Sjekk dato på «ferskpresset juice» i butikken og du bør bli en smule skeptisk.
Denne gulrotjuicen smaker bare helt himmelsk med frisk ingefær og aromatisk eple. Både gulrot og eple inneholder mye væske så her får du mye juice for pengene. Gulrot inneholder betakaroten, omdannes til A-vitamin i kroppen, som er viktig for synet, huden, vekst og utvikling. I tillegg får du i deg kalium, folinsyre, jern, magnesium, kopper og andre mineraler vi stort sett får i oss for lite av. Gulrot bekjemper bakterier, senker blodets kolesterolnivå og hjelper mot anemi, kronisk tretthet , magesår, og tarmproblemer og så videre.. Trenger man flere grunner egentlig!?

Slik lager du raskt og enkelt ett stort glass vanvittig god FERSKPRESSET gulrotjuice med en juicer:

 


1 stort glass gulrotjuice:

3 gulrøtter
1 eple
1 cm ingefær

1 liter gulrotjuice:

1 pose gulrøtter
4 epler
2.5 cm ingefær


Jeg kjøpte meg en Sandstrøm juicer på Elkjøp. Dette er ikke et sponset innlegg!! Kjøp hva du vil, men jeg ønsket meg en juicer som tåler både hard og myk frukt/grønnsak.
Det er derfor en fordel at den har en sterk motor. Minimum 1000 Watt. Den bør i tillegg ha ulike hastighetstrinn for ulik hard eller myk frukt/grønnsak. I tillegg er det en fordel at den har ganske stor oppsamler til fiberen så du slipper å tømme for hvert glass du lager.
Du trenger ikke å dele opp all frukt/grønt, men hvis du ønsker at juceren din skal leve lengst mulig fjerner du harde frø og hardt skall. Skallet kan også utgjøre en stor smaksforskjell. Sitron- og appelsinskall for eksempel er saftig ytters og veldig bitterst innerst. Når du først er i gang å juice lag gjerne dobbelt porsjon og sett kaldt i lufttett flaske i kjøleskapet. Sist, men ikke minst var denne juiceren nesten identisk med et velkjent merke til dobbel pris. Jeg satser på at jeg har fått mye for pengene.


Vask eple og gulrot. Del eplet i 4 og fjern kjernen og frøene. Gulrøttene skjærer du bare av stilk og endestykke på. Du trenger ikke å fjerne skallet på ingefæren, men jeg gjør det for smakens skyld. Skjær en bit på 1 cm. Ha eple, ingefær og gulrot i juiceren og kjør på max hastighet/motorstyrke grunnet den harde gulroten. Nytes kald og gjerne med det samme.

Gulrotjuicen smakte bare så utrolig friskt og godt. Gulrot er ganske søt i seg selv og sammen med zesty ingefær og friskt eple var dette en helt utrolig bra kombinsjon.
Hvis du bruker supergreens blander du inn chlorella, spirulina eller hvetegress i jucen og ønsker du økologisk juice kjøper du økologisk frukt.


Motivasjonen til å lage min egen fikk jeg etter å hatt en utrolig inspirerende samtale med forfatter, vitalist, herbalist og helseforsker Oddvar Forsberg. Oddvar brenner for et naturlig kosthold og mener at du kan helbrede deg selv hvis du gir kroppen det den trenger. Når du spiser kaldpresset frisk juice får du i deg mye mer næring enn ved å drikke pasteurisert juice. Jeg anbefaler deg å lese boken hans «Hold  deg frisk på naturlig vis» og få tips om hvordan du kan blidgjøre og få max ut av din egen kropp og helse. Les om Oddvar HER.

En kommentar om “FERSKPRESSET gulrotjuice

  1. Tilbaketråkk: Rødbetjuice | Snikgjest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s