VegetarTACO


Orginalen er stort sett alltid best og jeg synes ikke karbonadedeig er spesielt usunt heller, men denne vegetartacoen var innmari god, lett å lage og skikkelig sunn. Vi snakker RAW FOOD, vegetar, vegan, lavkarbo, glutenfri og økologisk hvis du kjøper økologisk tacokrydder og grønnsaker. Sunn, sunnere og sunnest! Eller bare meatfree monday for variasjonens skyld. Jeg ble skikkelig overrasket over hvor godt dette smakte. Alt du trenger er noen bløtlagte valnøtter, gulrot, purre, tacokrydder og soya saus (nama shoyu hvis raw food). Kjør alt i en food prosessor og du har deilig tacofyll til lomper, skjell, salatblader eller som her i paprika. Tacofylte paprika er fin forrett også. Kjøp og fyll grønne, rød, gule eller oransje paprika og server et fargerikt og sunt måltid.

Bli positivt overrasket og prøve ut vegetartaco! Fremgangsmåten finner du her:

Vegetartaco til 4 personer:

1.5 dl valnøtter (bløtlagt i 8-12 timer)
1 gulrot
1/2 purre
4 ss soya saus (nama shoyu hvis raw food)
2-3 ss tacokrydder

Paprika
Veganmajones
Friske urter eller spirer til pynt

Start med å legge nøttene i bløt i 8-12 timer. Skyll vannet av nøttene minst en gang under bløtleggingen. Skrell og skjær gulroten i mindre biter. Vask og skjær en halv purre i skiver.


Ha nøttene i en foodmixer med blader og kutt i småbiter. Ikke mel, men bittesmå biter. Ta ut og legg til side.
Så tar du gulrot, purre og soya saus i samme kutter og kjører til like små biter. Skal du lage RAW FOOD må du bytte ut soya med Nama Shoyu  som er upasteurisert (ikke varmet opp) soya saus. Den kan være litt vanskelig å få tak i, men kan sikkert kjøpes i asiatiske butikker eller helsekost. Hvis du bare er ute etter å spise sunt og ikke må ha raw food bruker du vanlig soya saus (som også finnes glutenfri).
Bland nøtter, grønnsaker og tacokrydder sammen. Smak etter hvor mye tacokrydder du vil bruke. Jeg brukte ca 1/2 pose.


Del paprikaen i 2 og fyll hver halvdel med vegetartaco. Topp med en kladd veganmajones, litt finskåret chili og gjerne litt friske urter. Jeg toppet med brokkolispirer som jeg har spiret selv. Det var overraskende mye smak i spirene.

Håper det vil smake!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s