Byggrynsgrøt med aprikos


Denne byggrynsgrøten er både sunn og smakfull.  Byggkorn har mye kostfiber, er rik på proteiner og har høyt innhold av betaglukaner som begrenser blodsukkerstigningen. Perfekt mat å tilberede på tur da den kokes raskt på 4 minutter og bra energi for aktive folk. Du koker byggrynsflakene sammen med tørkede aprikos og kokosdrikk (ikke å forveksles med kokosmelk). Kokosdrikken inneholder minimalt med kcalorier, fett og karbohydrater, og kan kjøpes i de fleste butikker. I tillegg er den lett og søtlig i smaken. Tørkede aprikoser er naturlig søte og gir en herlig smak på grøten. Jeg tilsatte ikke noe ekstra sukker, men rørte inn en teskje kanel og toppet grøten med finhakkede nøtter. Grøten kan være en skikkelig bra start på dagen, et raskt mellommåltid, en søt dessert, en mettende lunch eller lun kveldsmat.

Slik lager du en sunn og smakfull byggrynsgrøt til 2 personer:

2 dl Duga byggrynsflak
4.5 dl Kokosdrikk (skummetmelk, rismelk, mandelmelk, soyamelk etc)
8 tørkede aprikoser
1 ts kanel
1 klype maldonsalt
1 neve mandler


Kokosdrikk er et sunt alternativ til melk som inneholder 1.4 gram fett, 20 kcalorier og kun 1.2 gram karbohydrater per 100 ml. Du kan fint bruke skummetmelk som har mindre fett og inneholder flere næringsstoffer, men mangler den søtlige smaken du får av usukret kokosdrikk. Kjører du vegetar/vegan-style velger du kokos.


Start med å finhakke mandler og skjære aprikosene i biter.
Varm kokosdrikken og aprikosene i en kjele. Når det nærmer seg kokepunkt tilsetter du byggrynsflakene. Rør rundt jevnlig. Før grøten har kokt seg helt ferdig smaksetter du med salt og kanel. Du kan også for enkelthets skyld ha nøttene oppi kjelen eller…


servere byggrynsgrøten med finhakkede mandler på toppen.


Byggrynsgrøt er perfekt turmat da det er raskt å tilberede i en kjele over primus eller bål. Denne grøten ble laget til frokost på kanotur i Vansjø. Byggrynet tar minimalt med plass i tursekken, metter lenge og er perfekt næring når man trenger litt energi.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s