Tyrkiske egg


Tyrkiske egg med gresk dressing.. litt merkelig, men dette er et utrolig smakfullt måltid utenom det vanlige. Ønsker du å overraske noen med en unik frokost, lunch eller kjøttfritt måltid er dette virkelig å anbefale. Sunt og mye smak. Bløtkokte egg med flytende plomme, frisk og sunn gresk yoghurt med et hint av hvitløk,  og toppet med et lunt og edgy chilismør. Disse frokosteggene tar ikke lang tid å lage og det tar nøyaktig samme tid om du lager til 1 person eller 4. Du kan steke speilegg, hardkoke egg eller posjere egg. Yoghurten rører du sammen mens eggene tilberedes. Chilismøret lages enkelt ved å smelte smør og tilsette chiliflak. røkt paprikapulver og finhakket dill og persille. Server eggene med ristet brød og digg inn. Når den myke plommen blander seg med yoghurt og chilismør skjønner du hvorfor disse tyrkiske eggene er så himla gode.

Slik lager du et snadder frokost- eller lunchmåltid med egg:

2 egg per person kokt i 5 minutter

3 ss gresk yoghurt
1 ts sitronsaft
1 finhakket hvitløksfedd
1 ss olivenolje
Salt
Pepper

2 ss usaltet smør
1 ss olivenolje
1 klype chiliflak (hvor sterkt orker du det?)
1/2 ts røkt paprikapulver
1 ss finhakket frisk dill og blad persille

Ristet brød
Dill og bladpersille


Kok eggene i 5 minutter før du avkjøler det i kaldt vann. Liker du bedre speilegg eller hardkokte egg lager du det isteden, men det er noe helt eget med den bløte plommen..


Finhakk hvitløksfeddet og rør sammen med yoghurt og olivenolje. Gresk yoghurt er fastere i konsistensen en tyrkisk yoghurt og yoghurt naturell på grunn av høyere proteininnhold. Kjøp gjerne ekte gresk yoghurt og ikke norske varianter som er tilsatt sukker. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. La yoghurten stå fremme på benken til du skal servere. Den skal være romtemperert.

Smelt usaltet smør i en liten kjele. Når smøret er smeltet tar du smøret vekk fra plata. Rør inn olivenoljen. Tilsett så chiliflak og røkt paprikapulver. Du kan bruke vanlig chilipulver og paprikapulver også, men da går du glipp av edgen og den deilige og søte smaken av røkt paprika. Rør godt før du har i finhakket dill og persille.


Server tyrkiske egg på en god kladd yoghurt med chilismør over. Strø over finhakket dill og persille til slutt. Nytes gjerne med ristet brød.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s