Linseboller


Dette må være den ultimate kjøttfrie middagen som ivaretar både FN’s anbefaling om næringsrike linser, sosialt ansvar ved å velge kortreist urkorn fra Den Sorte Havre i Våler og kjøttfritt for å bedre miljøet, helsa, dyrevelferd og mindre kasting av mat. MEN det stopper ikke her. Legg til skikkelig god smak og det faktum at disse røde linsebollene minner skikkelig om kjøttboller, tiltross for at de er vegetar og vegan. I tillegg er de glutenfrie, laktosefrie og eggefrie. Disse linsebollene er  proppfulle på smak av røde linser, paprikapulver, chili, hvitløk, rødløk og tomatpurè. De er veldig enkle å tilberede og smaker perfekt sammen med en sunn salat og frisk frukt.
Alt du trenger å gjøre er å mikse ingrediensene sammen med en stvamikser, la deigen hvile litt i kjøleskapet og trille ut små boller som steker seg selv i ovnen.

Så da er det vel ikke noe å lure på! Lær deg å lage disse runde herlighetene og bli en champ i alles øyer, uansett kostholds(tros)retning.

Slik lager du en sunn og smakfull «meatfree monday» middag til hele familien:

1 boks ferdig kokte røde linser
1/2 rødløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
3 ss olivenolje
2 ss tomatpurè
40 g Sorte Havre havregryn
1 ts paprikapulver
Salt
Grovkvernet pepper
Salat

Cantaloupe melon
Dressing

Finhakk rødløk, chili og hvitløk. Bruk gjerne kutteren med blader som hører til stavmikseren.
Skyll linsene under rennende kaldt vann i et dørslag.
Tillsett krydder, tomatpurè, olivenolje, havregryn og 2/3 av de røde linsene oppi kutteren. Kjør til en mos. Så rører du inn de siste linsene med en gaffel og setter deigen i kjøleskapet i 20 minutter så den får satt seg.

Sett ovnen på 190 grader.
I mellomtiden lager du en enkel salat og deler opp melonen. Jeg kjøper poser med ferdig blandet baby leaf salat og tilsetter litt agurk, vårløk, spirer og topper med granateplekjerner.

Finn frem en stekeplate og dekk med bakepapir. Når deigen har fått stått litt i kjøleskapet og hvavregrynet har trekt til seg væske er det lettere å trille små boller. Lag gjerne deigen kvelden før og oppbevar i tett boks over natten. Da blir middagen fort ferdig!  Mål opp mengde deig med en barneskje og trill de lett i håndflaten. Det skal bli ca 15 boller.
Stek linsebollene midt i ovnen uten varmluft i 20 minutter. Snu bollene hvert 5 minutt slik at de blir jevnt stekt og du får en fin farge på alle sider.


Server linsebollene med frisk salat, søt honning og dressing.

Oppskriften på disse supergode linsebollene fant jeg i kokeboken «Green Kitchen Stories». Du finner mange fine vegetaroppskrifter på bloggen deres HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s