Spagetti med gresskar


Det ser kanskje enkelt ut, men jeg får faktisk vann i munnen når jeg tenker på denne supergode spaggetimiddagen. Kombinasjonen gresskar, valnøtter og parmesan er bare helt utrolig nydelig.
Gresskar er i seg selv litt søtt, men stekt i smaksrik valnøtt- og hvitløksolje med salt parmesan og ristede valnøtter blir dette en fantastisk smakskombo. Alle ingrediensene i denne middagen er magevennlig, dersom du velger en glutenfri pasta og olje med hvitløkessens. I Østfold produseres det økologisk og kaldpresset rapsolje med hvitløksmak som jeg selger i Gårdsutsalget. Jeg er ikke vegetarianer, men jeg prøver likevel å kjøre ett par kjøttfrie dager. Det er sunt for kroppen min og det er godt for miljøet.

Slik lager du enkelt en skikkelig snadder gresskarspagetti til middag:

 

Glutenfri spagetti

400 g gresskar

2 never valnøtter

3 ss valnøttolje

2 ss hvitløksolje Norsk Økoraps

Revet parmesan

Salt

Pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Skrell og skjær gresskaret i 2×2 cm terninger. Kok de møre i ca 10 minutter.
Mens gresskaret koker rister du valnøtter raskt i en tørr stekepannen og setter til side.
Varm 2 ss valnøttolje og 2 ss hvitløksolje i stekepanna på middels styrke og ha oppi de kokmøre gresskarbitene.
Stek de lett i oljen og smak til med salt og pepper. Denne retten tåler litt ekstra av både grovkvernet pepper og salt. Mos gresskarbitene lett med en gaffel og tilsett de ristede valnøttene. Hell over resten av valnøttoljen.

 

På lavfodmap/IBS skal man IKKE spise hvitløk, men man kan faktisk bruke en olje med hvitløkessens. I Østfold dyrkes det mye raps, både på våren og høsten.  Du ser disse flotte og gule jordene som lyser opp på sommeren. Raps dyrkes kun på samme jorde hvert 7 år og er et av prinsippene ved økologisk jordbruk, nemlig vekselbruk for å tilføre jorda næring fremfor å gjøre jorda næringsfattig ved å dyrke samme vekster på jordet i årevis.  Flere Degernesbønder har gått sammen om å produsere Norsk Økoraps, økologisk og kaldpresset rapsolje, til matlaging. Oljen heter RO og lages i ulike smaksvarianter som mild, naturell, hvitløk og ramsløk. Rapsolje har en svært gunstig sammensetning av vegetabilsk omega-6 og omega-3, og er naturlig lav på mettet fett og rik på vitamin E som er med på å styrke immunforsvaret. Norske ernæringseksperter påpeker at kaldpresset rapsolje er den sunneste matoljen i norske butikker. Nordens olivenolje!

Jeg er dessverre en av de som ikke tåler å spise hvitløk og løk, og bruker derfor gode alternativ som denne rapsoljen med hvitløk eller ramsløk (begrenset opplag grunnet naturlig tilgang på ramsløk).

 

IMG_6273 (2)
Legg ferdigkokt spagetti på en tallerken. Topp med revet parmesan. Til slutt legger du på gresskar og valnøtter. Nyt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s