Lompepizza

Hva er bedre enn raske og enkle middagsløsninger som også er smakfulle og sunne!? Langtidskokt Beef Bourgogne, men glem det nå for det blir for krevende i hverdagen. Disse porsjonspizzaene laget på sunne havrelomper eller speltlomper med creme fraiche, mozzarella og topping etter eget ønske lages på 11 minutter. 1 minutt å mekke og 10 minutter i ovnen. Min egen favoritt er med pesto og røkt laks eller spekeskinke og revet parmesan. Lompepizza funker like bra til lunch som til kvelds hvor du lage en sunnere versjon med egg og tomat Pynt med spirer og du kan trylle fram de lekreste porsjonspizzaer. Snikgjest har vært på besøk hos Spirehagen i Moss og hentet mange gode, lekre og gigasunne spirer til bruk i salat, smoothie og som topping.

Slik lager du sunne og smakfulle lompepizzaer:

 

 

Beregn 2 lompepizzaer til hver

Havre- eller speltlomper

Laktosefri creme fraiche

Revet mozzarella

Løksalt eller annet krydder

Pesto

Røkt laks/ørret, spekeskinke eller egg

Spirer

 

Sett ovnen på 200 grader.

Legg på bakepapir på stekeplata.

Smør på et godt lag med creme fraiche. Strø over revet mozzarella.

Kvern over løksalt eller annet krydder.

 

Legg på noen kladder pesto og noen skiver røkt laks eller spekeskinke. Sett inn i ovnen og stek i 10 minutter.

Før servering topper du med litt revet parmesan og smakfulle spirer.

Lager du lompepizza med egg er det samme fremgangsmåte. Legg på noen kladder pesto, noen skiver tomat og et knekt egg. Stek i 10 minutter. Hell gjerne over litt økologisk rapsolje etter steking og topp med sunne spirer.

Snikgjest lagde og serverte disse lompepizzaene når hun hadde besøk av kursdeltakere fra Roede-metoden på Gårdsutsalget. Velger du de sunneste lompene som er laget på havre eller spelt får du mindre utslag på blodsukkeret ditt. Det samme gjelder med laktosefrie produkter da laktose er melkesukker. Hvis du ønsker å holde vekta bør du prøve å ha et jevnt og lavt blodsukker. Karbohydrater fra sukker, hvetemel, pasta, brus og godteri er raske karbohydrater som gir høyest stigning på blodsukkeret. Langsomme karbohydrater fra grønnsaker, havregryn og spelt påvirker blodsukkeret mindre og gir langvarig energi. Det er når blodsukkeret er for høyt eller for lavt at kroppen omdanner karbohydrater til fett eller øker fettlagringsprosessen. Derfor legger du også på deg når du IKKE spiser og har for lavt blodsukker!

Spirehagen i Moss er en fremtidsrettet produsent som lager økologiske spirer proppet med næring. Pål Boquist hos Spirehagen ga Snikgjest både omvisning og smaksprøver.

Per dags dato har de valgt ut 8 ulike frø som de spirer med moderne produksjonsutstyr og fokus på renhet og kvalitet.

Alle spirene er utgangspunkt for fullvoksne planter og inneholder derfor høykonsentrert nivå av vitaminer og mineraler. 100 gram brokkolispirer innehar de samme mengdene næringsstoffene som 1 kg fullvokst brokkoli. Jeg tar heller noen spirer på brødskiva enn å spise 3-4 hele brokkoli. Andre smaker og spiretyper er kløver, reddik, purreløk, alfalfa, erte-og linsemix og bønnespirer.

Snikgjest selger nå alle disse typene superfood på Gårdsutsalget. Det er både lettvint og billig å bruke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s