Eple- og selleripuré

Nå som påsken står for døren har dere kanskje litt lam, viltkjøtt eller spekemat på menyen. Eple-selleripuré er utrolig friskt og godt tilbehør til fet, salt og røkt mat. Puréen gir maten et søtsyrlig løft. Det aller beste med den er at den er skikkelig enkel å lage, har få ingredienser og kan lages i forveien. Den er også like god varm som kald. Ideelle vekstforhold i fjor høst resulterte i god tilgang på kortreist selleri. Snikgjest har hentet selleri på gården til Berit og Karl Emil på Rygge som nå selges i gårdsutsalget. Sammen med økologisk eplemos laget på det fantastiske eplet «rød aroma» fra Dyre Gård lager du spennende og godt tilbehør til påskekosen i en håndvenning. Gjestene kommer garantert til å bli positivt overrasket.

 

Slik lager du nydelig eple-selleripuré:

 

1 selleri

3-4 ss økologisk og usukret eplemos fra Dyre Gård

3 ss økologisk hvitløksolje fra RO

1-2 ss laktosefritt smør (kan droppes)

Salt

Pepper

 

Skrell og kutt sellerien i små biter. Kok mør i vann. Hell av vannet og kjør glatt med stavmikser. Rør inn smør, eplemos og hvitløksolje. Smak til med salt og pepper.

 

Eple-og selleripuré er både glutenfritt og  laktosefritt. Friskt og syrlig tilbehør til et velassortert spekefat, og ekstra godt til fenalår. Eplesnacks fra Dyre Gård er også knallgodt og sunt tilbehør til et ostefat. Uten allergener og passer for alle.

Snikgjest Gårdsutsalg tar imot bestilling på økologisk fenalår fra Urstad Gård på Dilling. Ta kontakt med Snikgjest på 94793693.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s