Spiresalat

Hvis denne salaten ikke roper VÅR, vet ikke jeg!? Snakk om supersunn, næringsrik og vakker salat som du regelrett slenger sammen på et blunk. Bruk 2-3 poser av dine favorittspirer fra Spirehagen og skjær de eksotiske reddikkene fra Hasle Gård i tynne skiver. Hell over litt økologisk rapsolje fra Degernes, litt frisk sitronsaft og avslutt med å kverne over løksalt fra Rakkestads førstedame Fru Timian. Det funker med andre oljer og kryddere også, men hvorfor ikke handle lokale råvarer når vi først er så heldige å ha noen av verdens beste råvarer tilgjengelig.

 

Slik lager du enkelt en enestående spiresalat fra Østfold:

 

3 poser spirer fra Spirehagen som f.eks

 

1 pose erte- og linsemix eller bønnespirer

1 pose brokkoli- eller kløverspirer

1 pose reddik- eller purreløkspirer

4 reddiker med ulike farger og smaker i tynne skiver/biter

0.5 dl RO rapsolje (hvitløk eller naturell)

Saften fra 1/2 sitron eller lime

1 ts løksalt eller persilleblanding fra Fru Timian

 

Bland spirene og reddikene i en stor bolle. Du kan også tilsette salatmix, agurk, cherrytomater osv. Skvis sitronsaften over. Hell på rapsolje med hvitløksmak og avslutt med å drysse eller kverne over løksalt. Du kan også sprinkle litt ferske urter over.

Spiresalat smaker desidert best når den er kald og nylaget grunnet kort holdbarhet på spirene. Salaten er så rask å lage at du kan omtrent lage den idet gjestene setter seg til bords. Perfekt og sunt tilbehør til fisk, spennende til grillmat og vakker på koldtbordet. Pakket med næringsstoffer og livsviktige mineraler, og tilnærmet blottet for fett og kalorier.

 

Reddikene fra Hasle Gård på Dilling er helt unike på smak og utseende her i Norge. Med sitt eksotiske opphav er disse sunne spiseferdige grønnsakene et skikkelig spennende tilbehør til salat og brødskiva.

Snikgjest Gårdsutsalg på Lokalmatsenteret på Dilling selger ALT du trenger for å lage denne salaten. Les mer om spirene til Spirehagen i Moss HER

Flere snikgjester har allerede laget salat med spirer og reddiker. Sjekk bildene deres her 💜

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s