Spicy kyllingpanne

20190529183730_IMG_1413Jeg har flyttet denne uka og er derfor rimelig sliten og har hatt mininalt med tid til matlaging, ei heller kjøkkenutstyr til å lage det med. Selv med fullstendig kaos av esker, poser og 2 boliger å forholde seg til ønsker jeg å sette meg ned å spise god mat. Denne kyllingpannen med spicy pølse, bacon og grønnsaker var derfor perfekt middag i en slik setting. Alt du trenger å gjøre er å kutte råvarene i store biter (det går raskere), ha de i en ildfast form, helle over olje og strø over krydder. Stek i 20 minutter og avslutt med rømmedressing. Det beste var at middagsrestene ble til perfekte ostesmørbrød dagen derpå.

 

Slik lager du denne deilige og spicy kyllingretten:

 

Middag til 3-4 personer:

 

2 store kyllingfilet

3 stk krakower (spicy pølser)

200 g sideflesk (eller bacon i terninger)

1 rød paprika

12 cherrytomater

1/2 boks FERSK sjampinjong

3 vårløk

Hvitløksolje

1 ss «Spansk fest» (eller annet hot krydder)

Rømmedressing fra Gourmetcompagniet

Finhakkede urter

 

20190529174653_IMG_1412Kutt alle råvarene i relativt store biter. Du kan også ha i løk, hvitløk, squash, aubergine osv. Ta det du har. Jeg hadde også litt hjemmelaget ramsløksmør som jeg skar i skiver og la oppå.

 

20190529174612_IMG_1410Ha alt i en ildfast form. Bland godt og hell over hvitløksolje. Jeg bruker alltid den økologiske fra RO som har nydelig smak til både steking, marinade, dressinger eller som topping. Krydre godt med Fru Timians spicy krydder «spansk fest» eller lignende.

Maten skal stekes i 20 minutter på 200 grader. La den stå i 10 minutter før du vender lett på ingrediensene og steker videre i 10 minutter til.

Server den deilige kyllingretten toppet med rømmedressing fra Gourmetcompagniet eller annen god dressing. Er du veldig sulten kan du koke hele byggryn, perlespelt, perleemmer eller ris å ha til.

 

20190530_120201Dagen derpå brukte jeg middagsrestene til å lage ostesmørbrød. Skiver av speltbrød fikk et strøk med salsa, revet ost og middsgsrestene på toppen. Snadder mat på 10 minutter og null matsvinn! Stikk innom Snikgjest Gårdsutsalg, Lokalmatsenteret på Dilling, hvor du får kjøpt både hvitløksolje, ulike varianter av Brødrene Ringstads smakfulle pølser,  krydderet til Fru Timian, rømmedressing og salsa fra Gourmetcompagniet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s