Kremet, sunn og smakfull blomkålsuppe

Selv om jeg både vet og kan spise sunt, svikter beslutningsevnen innimellom og jeg tar usunne og korttenkte kostholdsvalg. Det er lov til å unne seg noe ekstra innimellom, men ikke hver dag. Etter uker med festmåltider som pinnekjøtt, ribbe, sylte og andre julemiddager er det nå på tide å skjerpe seg litt og få inn de gode hverdagsrutinene igjen. Mer grønnsaker, mer sunt fett, mindre karbohydrater og «lettere» middager. Denne blomkålsuppen er midt i blinken! Skikkelig god og kremet blomkålsuppe laget på få og sunne ingredienser. Glutenfri, laktosefri og kjøttfri. Kokt raskt opp hjemme, kjørt kremet og glatt med stavmikser, helt over på termos og nytt i Vansjø på søndagstur. Med en skvett laktosefri matfløte, toppet med litt stekt sopp og revet cheddar blir dette et mettende festmåltid.

Slik lager du raskt og enkelt en nydelig blomkålsuppe:

Oppskrift til 2-3 personer

1 blomkålhode

1/2 gul løk

2 hvitløksfedd

2 ss kaldpressa økologisk RO rapsolje

8 dl kokende vann

2 terninger hønsebuljong

1 dl laktosefri matfløte

Topp med revet cheddar og stekt sopp i skiver.

Finhakk hvitløk og løk. Knekk/del blomkålhodet i mindre buketter. Varm rapsoljen i en kjele og blansjer løk og hvitløk. Tilsett kokende vann, hønsebuljongterninger og blomkålen. Kok blomkålen myk. Ca 7 minutter. Skru av plata. Tilsett matfløten og kjør glatt med stavmikser eller blender.

Server suppen med revet cheddar og stekt sopp. Jeg brukte cheddaren «gul ku» fra Thorbjørnrud Ysteri. Nydelig på smak. Alternativt kan du servere en enda mer staselig variant med pesto, og røkt laks i skiver.

Blomkålsuppen ble spist som forrett, etterfulgt av fiskepakker stekt på bål.

Oppskrift på fiskepakke finner du HER. Takk til turkompis Trond som mekka fiskepakke med torsk, laks, asparges og tomat. Det smakte nydelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s