Potet og spinat frittata

Neste gang du koker poteter til middag bør du koke noen ekstra. Det er alltid kjekt å ha noen ferdigkokte poteter i kjøleskapet. Du kan bruke de i pytt og panne, steke de som båtpoteter, spise de kalde med sild og rømme eller ha de i en enkel, smakfull og veldig rask hverdagsmiddag som denne potet- og spinat frittataen. Frittata er en italiensk omelett, ikke veldig ulik den spanske bondeomeletten tortilla. Siden potetene allerede er kokt er det veldig enkelt og raskt å lage denne retten som er like fin til lunch som til middag. Fyll den med sunn spinat, soltørka tomat, løk, hvitløk og ost. Du kan selvfølgelig også bruke bacon, spekesinke eller røkt laks, men denne kjøttfrie varianten smaker helt nydelig uten.
Trygve Grimstad leverer ferske og økologiske egg fra sin gård i Råde til Snikgjest hver uke. Egg er supermat da de er proppfulle av  næringstoffer, har en gunstig virkning på det sunne kolesterolet ditt, inneholder et komplekst B-vitamin som er bra for hjernen din, har høykvalitetsprotein, eggeplommen har 2 viktige antioksidanter og sist, men ikke minst gir det en langvarig metthetsfølelse som er gunstig for vektkontroll.

 

Slik lager du denne supergode potet- og spinatfrittataen:

 

 

1/2 gul
2 hvitløksfedd
2 ss RO økologisk rapsolje
3 kokte poteter
1 liten pose fersk og vasket spinat
2 ss soltørket tomat i biter
1/2 glass økologisk salatost fra Eggen Gardsysteri (eller litt revet gulost)
6 økologiske egg
1 skvett fløte

 

Sett ovnen på 160 grader.
Skjær hvitløk, løk og poteter i biter.
Varm litt rapsolje på middels varme i en stor stekepanne som tåler å settes inn i stekeovnen (f.eks jernpanne). Økologisk kaldpresset rapsolje inneholder mer Omega-3 fra planteriket enn olivenolje, men fettcellene omdannes til «usunt fett» over 180 grader så stek på  middels varm. Legg heller på et lokk under stekeprosessen for å redusere tilberedningstiden. Gi løk og hvitløk noen minutter på å bli gjennomvarm før du har i potet, spinat og soltørka tomat. Når spinaten har «falt sammen» heller du over pisket egg og fløte.

 

Jo mer du pisker eggene, jo mer luft tilsetter du og desto mer luftig blir omeletten. Romtempererte egg er lettere å piske luftig. Til slutt legger du på ost. All gulost funker. Sett i ovnen og gjennomstek i ca 20-30 minutter.

 

Jeg valgte å bruke den smakfulle salatosten til Eggen Gardsysteri som ligger på urter og hvitløk. Denne osten har mye smak og er ystet på økologisk kumelk fra gården.

Nytes med en frisk og enkel salat eller ferskt surdeigsbrød.

Egg, rapsolje, salatost, løk og hvitløk får du kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat på Dilling. Snikgjest har også ferske surdeigsbrød bakt av håndverksbakeriet «Samverket» i Moss hver åpningsdag. Åpningstidene er torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s