Forbanna god torsk

Denne torskemiddagen burde egentlig hete «Drit Forbanna god torsk» da det hemmelige våpenet i denne retten er arrabiata pesto fra «Drit Forbanna». Arrabiata betyr sint på italiensk, men på en ildsint skala vil jeg si at denne pestoen laget på soltørka tomat kun er lettere irritert. Fyldig og god smak derimot har den i bøtter og spann. Denne torskemiddagen er lettvint å lage, sunn og skikkelig smakfull. Skjær opp grønnsaker og la de surre i litt hvitløksolje noen få minutter for å få fram smakene. Så blander du sammen 2 gode spiseskjeer (eller mer) med arrabiata og en boks tomat. Hell over grønnsakene og legg på store torskebiter. Sett hele jernpanna inn i ovnen og stek til fisken flaker seg. Ferdig på et kvarter. Rett før servering heller du over litt hvitløksolje og flaksalt. Du kan selvfølgelig servere potet, ris eller byggryn til, men vi spiste kun grønnsaker og torsk.

Slik lager du forbanna god torsk på 25 minutter til 3 personer:

 

600 gram torskefilet
Arrabiata pesto
1 boks hakkede tomater
Hvitløksolje eller annen rapsolje
2 gulrøtter
3 stilker selleri
2 hvitløksfedd
1/2 rødløk
1/2 rød chili (kan sløyfes da arrabiataen gir litt chilismak)
1 rød paprika
En håndfull sorte oliven

 

Sett ovnen på 180 grader.
Skrell alle grønnsakene og skjær i passe små biter.
Varm litt hvitløksolje i en jernpanne eller ildfast stekepanne. Start med å frese lett på hvitløk, rødløk og chili. Etter et lite minutt har du oppi gulrøtter og stangselleri. Fres videre ett minutt til og tilsett til slutt paprika. Bland 2 gode spiseskjeer arrabiata pesto ut i en boks hakkede tomater og hell over grønnsakene. Sleng oppi noen svarte oliven uten sten. Til slutt legger du på store torskefileter uten skinn og bein.

 

Sett jernpanna inn i ovnen og stek i 12-15 minutter på 180 grader, eller til fiskekjøttet flaker seg. Ikke varmluft (fisken blir tørr)!!

Før servering heller du over litt hvitløksolje og strør havsalt over.
Bon Appétit!!

Arrabiata pesto og hvitøksolje eller vanlig rapsolje får du kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat på Dilling. Åpningstidene er onsdag, torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s