Ørret med ansjossaus

Lokalmatdronninga og Vannsjøsfiskens mor, Brith Bakken, elsker å lage enkel mat med gode råvarer. Brith er spesielt glad i å tilberede råvarer hun selv har fanget og skutt. Hun er en habil jeger som reiser til Canada på bjørnejakt hvert år. I Briths kokebok «Vilt og velsmakende» fant jeg oppskriften på ansjossaus som hun serverte med gjeddekaker og jeg tenkte at dette er den perfekte sausen til ørreten jeg fisker i Vestfjella. Enkel å lage og få ingredienser. En boks ansjosfilet kan fint ligge i ei lomme på fiskeveska og fløte bruker jeg uansett i kaffen. Ikke alle vare like gira på ansjossaus og rynket på nesen, men når jeg fikk minnet de på at ansjos er en av de viktigste smaksingrediensene i både bernaise saus og Cæsar dressing lovet de å prøve. Resultatet ble strålende og ansjossausen falt virkelig i smak. Finhakket løk og ansjos fikk koke i fløte med litt pepper og purre, og på 5 minutter var ansjossausen til dagens fangst av sprøstekt ørret klar. Dette er en fiskesaus jeg garantert skal bruke mye framover. Litt ansjos kommer også til å smaksette fiskesuppa som min hemmelige ingrediens.

 

Slik lager du Briths ansjossaus:

 

1 liten boks ansjosfilet med sherry (eller annen smak)

2 små sjalottløk

1 ss smør

1 boks matfløte

Kvernet pepper

Litt finhakket purre eller persille

 

Finhakk sjalottløk og ansjosfilet. Spar på laken i boksen!

Smelt litt smør i kjelen og ha oppi sjalottløk. Blansjer løk og tilsett ansjosfilet og fløte. Småkok i ca 5 minutter. Smak til med grovkvernet pepper og laken fra ansjosboksen. Du trenger IKKE å salte da ansjosen er salt.

Strø finhakket purre eller persille over sausen ved servering.

 

Ansjossaus smakte nydelig og kan brukes til alt av fisk. Både kokt og stekt fisk. Jeg serverte ansjossaus til fersk ørret som ble fisket samme dag utafor hytta i Aremark. Jeg vet, jeg er vanvittig heldig!!

 

Takk for oppskrift Btith ❤

Snikgjest ❤ Lokalmat selger frossen fjellørret fra Valdres. Send gjerne melding på Facebook for å sikre deg at vi har inne (begrenset tilgang) eller stikk innom oss på Lokalmatsenteret på Dilling. Åpningstiden er onsdag, torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16. Åpningstidene kan også variere i løpet av året.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s