SMARTKARBO kyllingpai


Snikgjest lever sine glutenfrie og «sukkerfrie» dager med stor entusiasme og resultatene har ikke latt vente på seg. En av de positive sidene med SMARTKARBO er at resultatene kommer relativt raskt. Man føler seg lettere, bedre og mer energisk etter kort tid. Ved å bytte ut hvitt mel og sukker responderer kroppen positivt på veldig mange måter. Jeg synes riktignok at det har vært vanskelig å komme opp med et fullgodt alternativ til paibunn med litt tyggemotstand, men denne oppskriften synes jeg funket veldig bra! Superenkel å lage, få ingredienser og smakfull. Paibunnen ble toppet med andre SMARTKARBO ingredienser som kylling, spinat, fetaost, oliven og soltørkede tomater. Den smakte helt nydelig. Selv for middagsgjester som ikke er på smartkarbo-diett.
Begrepet SMARTKARBO dukket opp i Norge med den kjente greske legen, Dr. Fedon Lindberg. Fedon Lindberg fremmer et sunt og balansert kosthold fra Middelhavet. Middelhavsdiett har vist seg å være en viktig faktor i oppdagelsen av hvor i verden man finner flest 100-åringer.

Paibunnen tåler mye topping så du kan slå deg løs med ulike varianter topping.

Slik lager du deg en sunn og smakfull SMARTKARBOpai:

Start med å lage paibunnen:

3 egg
100 g philadelphia
50 g sesammel (finmalte sesamfrø)
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk

Har du ikke sesammel kan du bare kjøre sesamfrø til «mel» i kjøkkenmaskinen. Bland alle ingrediensene sammen og la den stå og svelle ca 5 minutter slik at fiberhusken får gjort jobben sin. Bred den litt bløte blandingen utover i en smurt paiform. Jeg brukte en liten paiform på 25 cm, men kunne godt valgt en større form så ikke paibunnen hadde blitt så høy.
Stek paibunnen på 200 grader i ca 15 minutter.

IMAG3579

Paifyll:

2 kyllingfilet
1 hvitløksfedd (kan droppes ved lavfodmap)
Liten pose fersk bladspinat
Fetaost
3 egg
Oliven
Soltørka tomater

IMAG3583
Skjær kyllingfileten i strimler og stek den sammen med de to finhakkede hvitløksfeddene.
Når kyllingfileten er gjennomstekt tilsetter du spinaten i stekepanna og lar den falle lett sammen. Dette tar bare ett par minutter. Krydre med salt og pepper.

IMAG3584
Ta ut den ferdigstekte bunnen og fordel biter av fetaosten utover paibunnen.
Fortsett med å legge på kylling og spinat.

IMAG3589
Pisk de 3 eggene lett sammen og hell over paien. Topp med oliven og soltørkede tomater i strimler. Paien settes nå inn i ovnen i ytterligere 15 minutter på 200 grader.

Lavkarbo og glutenfri pai anno 2020 toppet med kylling, spinat, soltørka tomat og Rygge Meieri sin salatost (fetaost) klar for ovnen.

Jeg var spent på om paibunnen kom til å «falle sammen» på grunn av alt fyllet, men den holdt seg supert sammen. Denne oppskriften er opprinnelig fra 2014, men fremgangsmåten er den samme. Det blir en del egg på SMARTKARBO så i 2020 valgte jeg å droppe eggefyllet og smurte heller paibunnen med et rikelig lag creme fraiche. Det funket fantastisk bra.

Smartkarbo pai toppet med mange smakfulle råvarer

En kommentar om “SMARTKARBO kyllingpai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s